Τα είχαμε χύμα μας ήρθανε και τσουβαλάτα !

 Τα είχαμε χύμα μας ήρθανε και τσουβαλάτα !

Το φετινό καλοκαίρι θυμίζει πολύ τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις που έχουν ξεκινήσει και πάλι αλλά γίνονται σε άδεια γήπεδα.

Κάπως έτσι είναι και το φετινό καλοκαίρι.

Εξελίσσεται  χωρίς κόσμο.

Παρακολουθούμε το φετινό καλοκαίρι να περνάει από το μπαλκόνι του σπιτιού μας χωρίς να έχουμε την παραμικρή συμμετοχή.

Και επειδή το χύμα του Covid – 19 δεν μας έφτασε μας ήρθανε και τα τσουβαλάτα του καιρικού φαινομένου “Θάλεια” που έφερε και βροχές και καταιγίδες και αέρηδες.

Μην βλέπετε που εδώ στην Καβάλα χάσαμε ένα Σαββατοκύριακο.

Σε κάποιες άλλες περιοχές η κακοκαιρία είχε μεγαλύτερη ένταση και προκάλεσε και μεγάλες ζημιές.

Από τα πέντε Σαββατοκύριακα του φετινού Αυγούστου έχουμε ζήσει το ένα , έχουμε χάσει το δεύτερο λόγω “Θάλειας” και μας μένουν άλλα τρία για να ρίξει αυλαία το φετινό καλοκαίρι.

Είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η εντύπωση ότι το πρόωρο φινάλε της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν προς το τέλος του μήνα  λόγω πανδημίας θα φέρει ανακούφιση αφού έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα η σαιζόν ήταν βασανιστική.

Μέχρι πέρσι παρακαλούσαμε να μην τελειώσει ποτέ το καλοκαίρι και φέτος παρακαλάμε για το αντίθετο , ιδιαίτερα οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό αφού γνωρίζουν ότι όσο πιο γρήγορα τελειώσει όλο αυτό τόσο πιο λίγη θα είναι η χασούρα.

Σε ένα καλοκαίρι που είναι ήδη επιβαρυμένο και χτυπημένο από την πανδημία οτιδήποτε κακότροπο έρχεται να το βρει απλά χειροτερεύει την κατάσταση.

Η “Θάλεια” θα μπορούσε να αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν αλλά λέω να μην βιαζόμαστε γιατί έμεινε ακόμα ένα 15νθήμερο περίπου.

 

Το φετινό καλοκαίρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το καλοκαίρι του Χαρδαλιά ο οποίος είναι μόνιμα στην επικαιρότητα.

Είτε λόγω covid – 19 είτε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκαλούν καταστροφές και παίρνουν ζωές αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων.

 

Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Ρόδο που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο που μας πέρασε ματαιώθηκε γιατί ο υεύθυνος του beach bar πέρασε το βράδυ του στο Αστυνομικό τμήμα Ρόδου.

Ο λόγος της σύλληψης του ήταν η δημιουργία μίας πλωτής εξέδρας που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της συναυλίας και προφανώς δεν είχε την απαραίτητη άδεια.

 

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Νικολάκης να τελειώνουμε με το φετινό καλοκαίρι για να δούμε τι κοφτερά μας περιμένουν μετά.

Μπορεί να είμαστε αγαπητοί μου αναγνώστες στο καλύτερο μήνα του καλοκαιριού αλλά όπως καταλαβαίνετε και εσείς το μυαλό όλων είναι στο μετά και σε αυτά που έρχονται.

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης