• 7 Μαΐου 2024,

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια αυξάνουν την εμβολιαστική διαδικασία στο Ν. Καβάλας

 Τα επικαιροποιημένα εμβόλια αυξάνουν την εμβολιαστική διαδικασία στο Ν. Καβάλας

Ήταν κάτι που αρχικά φάνηκε να συμβαίνει το διάστημα- την εβδομάδα- 12 με 18 Σεπτέμβρη.

Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά το προηγούμενο 7ήμερο, 19 με 25 Σεπτέμβρη. Τα εμβόλια στο Νομό Καβάλας και σε εβδομαδιαία πάντα βάση αυξήθηκαν κι αυξήθηκαν αρκετά. Αυτό έγινε λόγω των επικαιροποιημένων.

Γίνονται εδώ και λίγες ημέρες και γίνονται μόνο στα Κέντρα Υγείας. Της Καβάλας (πρώην ΙΚΑ), της Χρυσούπολης, του Πρίνου στη Θάσο και της Ελευθερούπολης. Το Νοσοκομείο ενώ τα διαθέτει, δεν τα χορηγεί για λόγους που αφορούν τον γενικότερο κρατικό σχεδιασμό. Στο Νοσοκομείο γίνονται τα «παλαιά» εμβόλια δ’ δόσης. Όχι πολλά. Πάντως γίνονται.

Ας δούμε την εμβολιαστική διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας πιο αναλυτικά: Εμβόλια β’ δόσης έγιναν 3. Αριθμός φυσιολογικός για την περίοδο που διανύουμε. Εμβόλια α’ δόσης έγιναν 5. Αριθμός μάλλον μεγάλος για την περίοδο που διανύουμε. Εμβόλια γ’ και δ’ δόσης έγιναν 432. Αριθμός πολύ μεγάλος. Αυτά τα 432 εμβόλια είναι κυρίως δ’ δόσης, τα επικαιροποιημένα.

Σημειώνουμε ότι αυτής της κατηγορίας τα εμβόλια τις προηγούμενες εβδομάδες και μήνες ήταν (ανά εβδομάδα): 255, 187,217, 229 κτλ. Προκύπτει με λίγα λόγια η μεγάλη αύξηση που ήδη αναφέραμε. Κι οποία όπως φαίνεται θα συνεχιστεί. Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα γίνουν από τους περισσότερους πολίτες που έκαναν τις τρεις δόσεις. Κι όσο πλησιάζουμε στον Χειμώνα, θα γίνονται περισσότερα.

Σχετικά με τα λοιπά στοιχεία σχετικά με την πανδημία. Οι ασθενείς χθες το πρωί στην κλινική κορωνοϊού ήταν 10. Την Παρασκευή ήταν 8. Χθες το μεσημέρι με τα εξιτήρια που θα γίνονταν θα μειώνονταν. Ή τουλάχιστον αυτό αναμένονταν. Υπάρχει πάντα η κοντινή προοπτική κατάργησης της κλινικής κορωνοϊού στο Νοσοκομείο. Φιλοξενίας των περιστατικών σε θαλάμους σε όλες τις υφιστάμενες κλινικές.

Τα ράπιντ τεστ που γίνονται σχεδόν κάθε μέρα στο Ν. Καβάλας ξεχωρίζουν για τη μικρή προσέλευση πολιτών και για εξίσου λίγα θετικά περιστατικά. Μια μικρή εξαίρεση υπάρχει από την προηγούμενη εβδομάδα στα αποτελέσματα των τεστ στο Κ.Υ. Χρυσούπολης.

Για παράδειγμα την περασμένη Παρασκευή (23/9) εκεί έγιναν 55 και τα θετικά περιστατικά ήταν 15. Πολλά. Επίσης την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη τα τεστ στα άλλα σημεία του Νομού Καβάλας ήταν: Πρίνος Θάσου 15 τεστ- 1 θετικό. Ελευθερούπολη 3 τεστ, 2 θετικά και Καβάλα (Αμφιθέατρο) 32 τεστ με 2 θετικά.

Από πλευράς κρουσμάτων και σύμφωνα με την ίδια διαδικασία, η καλύτερη κατάσταση φαίνεται να υπάρχει στη Θάσο. Εκεί την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 100 περίπου τεστ με 1 μόνο θετικό περιστατικό.

Διαβάστε επίσης