• 25 Απριλίου 2024,

Τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι και μια εύστοχη παρατήρηση συμπολίτισσας

 Τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι και μια εύστοχη παρατήρηση συμπολίτισσας

Στη σελίδα του Δήμου Καβάλας στο Facebook υπήρχε το απόγευμα της Πέμπτης προαναγγελία της live μετάδοσης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάτω από την σχετική φωτογραφία υπήρξε εύστοχο σχόλιο συμπολίτισσας για έναν σημαντικό δρόμο της συνοικίας του Περιγιαλίου. Από το κλειστό κολυμβητήριο ως τις νέες εργατικές κατοικίες και το Ειδικό Σχολείο (πρώην δημοτικό σχολείο Περιγιαλίου).

Το κείμενο ανέφερε: «Παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε ο δρόμος πίσω από το κολυμβητήριο προς το Ειδικό Σχολείο να γίνει προσβάσιμος για όσους μεταφέρουν τα παιδιά ΑΜΕΑ προς και από το σχολείο. Σας καλώ να προσπαθήσετε να κάνετε αυτή τη διαδρομή ,ιδιαίτερα μια βροχερή μέρα και να κρίνεται αν όλοι εμεις γονείς και εκπαιδευτικοί αξίζουμε αυτή την επιπλέον ταλαιπωρία».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ετέθη σχετικό ερώτημα. Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος ρώτησε γενικώς για τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι. Τα οποία αναζητούν χρήματα- πολλά μάλιστα- για να δρομολογηθούν.

Η απάντηση του κ. Μουριάδη ήταν η εξής: « Από τις εισφορές σε χρήμα των οικοπεδούχων συγκεντρώθηκε ποσό 1,3 εκ ευρώ. Ποσό που συνεχώς αυξάνεται. Τα χρήματα δεν αρκούν για τα απαραίτητα έργα οδοποιίας. Αυτήν την στιγμή εκπονείται μελέτη για τον πρώτο δρόμο που θα διανοιχθεί. Ταυτόχρονα υπάρχουν 14 εκ ευρώ για το έργο ύδρευσης στο Περιγιάλι. Θα χρηματοδοτηθεί με αυτά τα χρήματα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου των Εσωτερικών.

Με μια ανάλογη χρηματοδότηση θα γίνει το έργο της αποχέτευσης».

Ο κ. Μουριάδης άφησε να εννοηθεί ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χρήματα για όλα τα απαραίτητα έργα υποδομών στη συνοικία, χρήματα αρκετά. Πάντως ο συγκεκριμένος δρόμος που ανέφερε η συμπολίτισσα (δρόμος λίγων μέτρων) ίσως να είναι το πρώτο έργο οδοποιίας στο Περιγιάλι.

Τη μελέτη του έργου ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση. Εκεί φαίνεται ότι θα διατεθούν τα χρήματα από την εισφορά σε χρήμα των οικοπεδούχων. Για τις αποζημιώσεις επικειμένων (υφιστάμενων κατασκευών που ουσιαστικά απαλλοτριώνονται) ο κ. Μουριάδης είπε ότι θα πληρωθούν μόνο αυτές που είναι νόμιμες.

Έχουν δηλαδή κατασκευαστεί με σχετική οικοδομική ή άλλη άδεια.

Διαβάστε επίσης