• 20 Απριλίου 2024,

Τα εύσημα στη Σαπφώ Αγγελούδη

 Τα εύσημα στη Σαπφώ Αγγελούδη

Γράφει ο Λευτέρης Κελβερίδης

Χάρη στη γενναιοδωρία ενός φίλου – γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στα βιβλιοπωλεία – έφτασε στα χέρια μου το δίτομο έργο της κ. Σαπφώς Αγγελούδη – Ζαρκάδα, που αναφέρεται στην Ιστορία, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας, αλλά και των βιογραφιών των δημάρχων της, της περιόδου 1912 – 2015.
Μένει, λοιπόν, κανείς εντυπωσιασμένος, διαβάζοντας τα συγκεκριμένα βιβλία, από την ποσότητα, τον πλούτο και την σπουδαιότητα του υλικού που η συγγραφέας κατόρθωσε να συγκεντρώσει σε αυτούς τους δύο τόμους, ψάχνοντας – ποιος ξέρει επί πόσους μήνες ή και χρόνια – διάφορές πηγές, προκειμένου να γνωρίσουν οι Καβαλιώτες, αλλά και όλοι οι λάτρεις της Ιστορίας, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και, ενίοτε, σκληρές περιόδους της πόλης μας, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα.
Γραμμένη χωρίς πάθος, με καθαρή κριτική ματιά, για όσα συνέβησαν στη διάρκεια των περίπου εκατό χρόνων στους οποίους αναφέρεται, το πόνημά της, είναι σίγουρο πως για τους ερευνητές και τους φιλίστορες θα αποτελεί, από εδώ και πέρα, πολύτιμη πηγή και ανεκτίμητο βοήθημα.

Διαβάστε επίσης