• 28 Μαρτίου 2024,

Τα καλοκαίρια μας μικρά και ατέλειωτοι χειμώνες ….

 Τα καλοκαίρια μας μικρά και ατέλειωτοι χειμώνες ….

Λέει το τραγούδι :

Τα καλοκαίρια μας μικρά και ατελείωτοι χειμώνες.

Φέτος κάπως έτσι είναι τα πράγματα αφού όχι μόνο ο φετεινός Γενάρης αλλά γενικότερα όλος ο χειμώνας φαίνεται να είναι ατελείωτος.

΄Ισως να φταίει το γεγονός οτι είχαμε καλομάθει στους Φθινοπωρινούς χειμώνες που στην κυριολεξία περνούσαν και δεν άνοιγε ρουθούνι.

Φέτος που μας ήρθαν όλα μαζί τα καιρικά συστήματα μας φαίνεται ατελείωτος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ φαίνεται οτι ο “Φοίβος” μας αποχαιρέτησε οριστικά αλλά ξέχασε τις βροχές που μπορεί να είναι ήπιες αλλά είναι βροχές.

Αφήστε που οι διακοπές της ΔΕΗ συνεχίζονται ακάθεκτες.

Απλά μετά την διαμαρτυρία των πολιτών η ΔΕΔΔΗΕ μπήκε στο κόπο να τις ανακοινώνει πριν τις κάνει και βέβαια να έχετε υπόψη σας οτι εκτός απο τις προγραμματισμένες έχουμε και τις έκτακτες που συνεχίζουν επίσης ακάθεκτες.

Φέτος δηλαδή εκτός απο τον χειμώνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την δυσλειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης που αποδυκνείεται μία πολύ πονεμένη ιστορία.

 

Σταδιακά αλλάζουν οι λάμπες στους φωτεινούς σηματοδότες καθώς αντικαθιστώνται οι συμβατικές με led τελευταίας γεννιάς.

Σε κάνα χρόνο σε όλα τα φανάρια οι λάμπες θα είναι led και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς αλλά κυρίως οικονομικούς.

 

Φεύγοντας να πάρεις οτι θες πράγματα αναμνήσεις και ενοχές.

Αυτοί οι στίχοι που είναι απο ένα ακόμα γνωστό λαϊκό άσμα αυτή την φορά του Πασχάλη Τερζή είναι αφιερωμένοι στον Γενάρη του 2019 που τελειώνει σήμερα.

Ο Γενάρης έτσι και αλλιώς είναι ο πιο δύσκολος και ζόρικος μήνας του χειμώνα ενώ ο Φλεβάρης είναι ο μήνας που μπορεί να προκαλέσεις και τις πρώτες ανοιξιάτικες σκέψεις.

 

Με τόσες βροχές και τόσα νερά που πέσανε φέτος τον χειμώνα όταν θα σκάσει η άνοιξη τα χόρτα θα μας καταπιούνε.

Θα γίνουμε Jurassic Park!

Και το θέμα δεν είναι τα χόρτα που μεγαλώνουν επικίνδυνα την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου που συνήθως δεν προλαβαίνουν να τα κόψουν.

 

Πάντως στα δικά μας σχολικά χρόνια που είναι αλήθεια οτι είναι αρκετά χρόνια πίσω την ημέρα των τριών ιεραρχών πηγαίναμε την πρώτη ώρα στην εκκλησία και εν συνεχεία κανονικά μάθημα χωρίς μα και ταραμά.

Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει αφού αυτή την μέρα την πρώτη ώρα τα παιδιά πηγαίνουν εκκλησία (όσα θέλουν) και εν συνεχεία στο σπίτι αφού μάθημα γιοκ.

Τετάρτη Τριών Ιεραρχών – Πέμπτη εκδρομή – Παρασκευή μάθημα και Σαββατοκύριακο ξεκούραση.

 

Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχετικά καλός μας λέει σήμερα η ΕΜΥ και έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε τον ήλιο αλλά απο την Κυριακή ξεκινάει ένας νέος γύρος βροχοπτώσεων με την μούντα να έχει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστικό.

Καλά πάμε , άντε να δούμε πως θα τελειώσει ο φετεινός χειμώνας.

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης