• 24 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Είναι σαφές ότι τον Γιάννη Πασχαλίδη τον περίμεναν στη… «γωνία». Του την είχαν στημένη, με λίγα λόγια. Η σύντομη παρουσία του στην εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου το περασμένο Σάββατο έδωσε την αφορμή που καιρό ζητούσαν. Αμέσως μετά αναπτύχθηκε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να πλησιάσουν κι άλλο στον στόχο τους. Ο οποίος αφορά τη μη συμμετοχή του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Για όσους δεν γνωρίζουν από εσωκομματικές «διαδικασίες» όλα αυτά μοιάζουν παράξενα. Ίσως και αστεία. Για αυτούς που έχουν την σχετική εμπειρία, είναι μία ακόμη μη αξιοκρατική «σκοτεινή» μεθόδευση ώστε ο πολιτικός θάνατος κάποιου να φέρει την πολιτική ανάσταση άλλου. Ή άλλων. Να ξέρουν ένα πράγμα. Αν η κοινωνία βρεθεί μπροστά και σε αυτήν την αδικία, χαμένη θα είναι η ΝΔ. Κανένας άλλος.

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος μίλησε το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ «Εξελίξεις» που μεταδίδεται από το Ένα τσάνελ.  Είδηση δεν υπήρξε αφού ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν αποφάσισε σε ποιες επόμενες εκλογές θα εμπλακεί ως υποψήφιος. Κατά τα άλλα αρκέστηκε σε προβλέψεις και εκτιμήσεις περί των αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών, ειδικότερα μίλησε για τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής.

Στη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος προέβλεψε νίκη του Χρήστου Μέτιου την πρώτη Κυριακή. Για τη δεύτερη Κυριακή είπε ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την εκλογική συμπεριφορά χριστιανών και μουσουλμάνων. Είπε επίσης ότι στην Καβάλα την πρώτη Κυριακή θα είναι μπροστά η κ. Τσανάκα. Στο Παγγαίο εκτιμά ότι θα επανεκλεγεί ο Φίλιππος Αναστασιάδης, στο Νέστο προβλέπει αλλαγή σκηνικού ενώ απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του Δήμου της Θάσου.

 


 

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της ΝΔ. Στενός του συνεργάτης ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης. Ο οποίος μαζί με τον κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Δεκέμβρη του 2015. Την Άνοιξη του 2016, πολύ περισσότερο το Καλοκαίρι του ίδιου έτους, υπήρξαν οι πρώτες φήμες. Σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Λαζαρίδης ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας.

 

Στο τέλος του 2016 ο κ. Λαζαρίδης άρχισε να επανασυνδέεται πιο συγκεκριμένα με την Καβάλα από την οποία κατάγεται. Οι φήμες «φούντωσαν». Κάπως έτσι πορευόμαστε από τότε. Ως που χθες το πράγμα οριστικοποιήθηκε κι επισημοποιήθηκε. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας. Τελεία και παύλα.

 

Το περιμέναμε; Μάλλον όχι. Αυτό που έγινε χθες δεν έχει ξανασυμβεί. Ξαφνικά η ΝΔ ανακοίνωσε ορισμένους από τους υποψηφίους της, μεταχειρίστηκε καταλλήλως και ευνοϊκά συνεργάτες της στον κεντρικό κομματικό μηχανισμό. Οι κενές θέσεις που απομένουν στα ψηφοδέλτια θα καλυφθούν αργότερα. Στην ώρα τους.

 

Ο νυν βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Μακάριος Λαζαρίδης έχουν προβάδισμα έναντι όλων των άλλων αφού γνωρίζουν από τώρα ότι θα διεκδικήσουν εκλογή στο κοινοβούλιο. Κάθε άλλος ενδιαφερόμενος θα συνεχίσει την προσπάθεια του. Θα περιμένει και θα αγωνιά. Τούτο φυσικά και δεν είναι δίκαιο.

 

Καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι κανόνες και δεν αλλάζουν. Η ΝΔ τους επηρεάζει προς το χειρότερο. Πέραν του εν ενεργεία βουλευτή, την υποψηφιότητα του οποίοι όλοι αποδέχονται και γνωρίζουν, προσθέτει έναν ακόμη. Τον κ. Λαζαρίδη. Όσο κι αν η εξέλιξη είναι φυσιολογική, παραμένει περίεργη. Καταλήγουμε να έχουμε υποψήφιους βουλευτές δύο ταχυτήτων. Να δείτε που και τα άλλα κόμματα όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα πράξουν το ίδιο. Εννοούμε κυρίως τα κόμματα που έχουν προοπτική και όχι τα μικρά ή μικρομεσαία.

 

Η ΝΔ της Καβάλας «περνά» στην εποχή Μακάριου Λαζαρίδη. Το θέλει – δεν το θέλει, μικρή σημασία έχει. Ο Μακάριος Λαζαρίδης σημειώνουμε είναι υποψήφιος βουλευτής όχι για να δοκιμάσει. Όχι για να αρχίσει τώρα την προσπάθεια του. Είναι υποψήφιος βουλευτής για να εκλεγεί. Αυτό ας το έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας. Είναι σημαντική λεπτομέρεια της όλης υπόθεσης.

 

Συνεχίστηκαν την Τρίτη τα «μαύρα σκοτάδια» στο Πάρκο του Φαλήρου. Η κ. Δρακονάκη μίλησε για σοβαρό πρόβλημα (βραχυκύκλωμα) που οφείλεται στις πρόσφατες και παρατεταμένες βροχές. Κατά την αντιδήμαρχο τα φώτα στο Πάρκο επρόκειτο να ανάψουν χθες. Όπως είπε ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην περιοχή των οδών Αβέρωφ και Βενιζέλου. Μόνο που εκεί δεν βράχηκαν τα καλώδια. Εκεί τα έφαγαν τα ποντίκια!

 

Παραπονιούνται και διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές δημοτικοί υπάλληλοι επειδή απουσίασε από τον χορό τους η Δήμαρχος. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όπως λένε, ούτε καν δικαιολογήθηκε. Δεν μπόρεσαν- ισχυρίζονται- να εξηγήσουν την απουσία της οι παρόντες αντιδήμαρχοι – συνεργάτες της.

 

Ο χορός έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Το βράδυ της δυνατής βροχής και της κακοκαιρίας. Κανονικά ήταν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Νέστου, στον οποίο η διοίκηση του σωματείου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει. Οι άλλοι- ως αντιδήμαρχοι- δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα.

 

Ανακοινώθηκε χθες ότι η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Καβάλας και του προσωπικού του θα γίνει αύριο το απόγευμα στην αίθουσα του «Αντιγόνη Βαλάκου». Επειδή το γεγονός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου εργασίας, έχει ενδιαφέρον πόσοι εργαζόμενοι θα είναι παρόντες. Αντίθετα με τους εργαζόμενους,  αναμένεται μεγάλη προσέλευση υποψήφιων δημάρχων και φυσικά υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

 

Η κοπή πίτας των εργαζόμενων της Π.Ε. Καβάλας έγινε παρουσία πολλών από αυτούς. Η εκδήλωση έγινε εντός ωραρίου εργασίας. Οπότε τους ήταν πιο εύκολο να αποχωρίσουν λίγο νωρίτερα από την υπηρεσία και να βρεθούν στην γιορτή του συλλόγου τους.

 

Η διακοπή ρεύματος της χθεσινής μέρας (εδώ που έφθασαν τα πράγματα υπάρχει τουλάχιστον μία διακοπή ρεύματος κάθε μέρα, απρογραμμάτιστη και απροειδοποίητη): Περιοχή Ακρωτήρι στο Παληό. Οφείλονταν σε βλάβη κι ευτυχώς ήταν σύντομη.

 

Μέσω της προβλεπόμενης απόφασης που έλαβε αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ πληροφορούμαστε το κόστος των εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης για το καρναβάλι. Οι φετινές εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι του ποσού των 15.000 ευρώ.

 

Τόσα πάνω κάτω χρήματα δίνει η Περιφέρεια σε αντίστοιχες μεγάλες εκδηλώσεις της Καβάλας. Η οποία για την περίοδο της απόκριας οργανώνει μόνο την Αλφαβητοπαρέλαση. Το κόστος της σημαντικής Αλφαβητοπαρέλασης είναι ελάχιστο, μηδαμινό μπροστά στα νούμερα του Δήμου της Ξάνθης.

 

Με χθεσινή ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Καβάλας κάνει γνωστή τη στήριξη της στο Μανώλη Φρατζεσκάκη, ο οποίος πρόσφατα κατήγγειλε καθηγήτρια ότι στο πλαίσιο μαθήματος ξεπέρασε τα όρια της εκπαίδευσης κι ενεπλάκη στην πολιτική επικαιρότητα. Ελπίζουμε η στήριξη της ΝΟΔΕ να είναι πραγματική. Δυστυχώς υπάρχει το ενδεχόμενο να στηρίζει τον Φρατζεσκάκη όπως… «στηρίζει» τον Μέτιο.

 


 

Περιμένοντας το υδροπτέρυγο

Την ερχόμενη εβδομάδα τα νεότερα για τη δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα- Θάσος. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του βουλευτή Γιώργου Παπαφιλίππου. Οι δηλώσεις έγιναν στον σταθμό «Στο Κόκκινο» Καβάλας, απ’ όπου η σχετική ανάρτηση: «Την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Φλεβάρη, αναμένεται να γίνει γνωστή η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Ναυτιλίας, που σχετίζεται με το εάν το υδροπτέρυγο, που πρόκειται να δρομολογηθεί στην γραμμή Καβάλα-Λιμένας, πληρεί τις απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις. Αυτό έκανε γνωστό, μιλώντας; Στο «Κόκκινο Καβάλας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου.Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο έχει ζητήσει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να καταθέσει σχετικά δικαιολογητικά, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα έχει καταθέσει, κι έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη νομική Υπηρεσία του Υπουργείου».

Διαβάστε επίσης