Τα λεγόμενα Βραχώδη Όρη …

 Τα λεγόμενα Βραχώδη Όρη …

Σήμερα έχουμε την διάθεση να ασχοληθούμε με τα λεγόμενα βραχώδη όρη ή αν θέλετε Rocky mountains τα οποία όπως διαπιστώνετε και εσείς απο την φώτο της σημερινής μας σελίδας κρύβουν και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι ελαφρώς μεγαλύτεροι διαβάστε τα εξής :

 

Τα Βρα­χώ­δη ό­ρη α­πο­τε­λούν μια σει­ρά α­πό η­φαι­στειο­γε­νείς και γρα­νι­τώ­δεις α­λυ­σι­δω­τές ε­ξάρ­σεις, οι ο­ποί­ες διαι­ρού­νται σε τρί­α γε­ω­γρα­φι­κά τμή­μα­τα: τα Βό­ρεια Βρα­χώ­δη ό­ρη, τα Κε­ντρι­κά Βρα­χώ­δη ό­ρη και τα Νό­τια Βρα­χώ­δη ό­ρη.

Κα­τά την ε­πο­χή των πα­γε­τώ­νων τα Βρα­χώ­δη ό­ρη κα­τοι­κού­νταν α­πό αρ­χαί­ες φυ­λές Ιν­διά­νων και στη συ­νέ­χεια α­πό νε­ό­τε­ρες φυ­λές ό­πως Α­πά­τσι, Σιου, Α­πά­χο κ.α. Τα Βρα­χώ­δη ό­ρη εί­ναι σχε­τι­κάνε­α­ράβου­νά, για­τί ο ά­νε­μος και οι α­τμο­σφαι­ρι­κές κα­τα­κρη­μνί­σεις δεν τα έ­χουν δια­βρώ­σει. Ο­νο­μά­στη­κανΒρα­χώ­δηό­ρη α­πό τον de Saint-Pierre (1701-1755), Κα­να­δό Διοι­κη­τή Α­ποι­κί­ας και δει­νό ε­ξε­ρευ­νη­τή, ό­ταν έ­φθα­σε ε­κεί ως αρ­χη­γός α­πο­στο­λής το 1752. Α­πό γε­ω­λο­γι­κή ά­πο­ψη α­πο­τε­λούν έ­να ε­νιαί­ο σύ­νο­λο με τα βου­νά της Κε­ντρι­κής και της Νό­τιας Α­με­ρι­κής. Οι γε­ω­γρά­φοι ό­μως τα δια­χω­ρί­ζουν για ευ­κο­λό­τε­ρη με­λέ­τη. Το ό­ρος αυ­τό έ­χει μυ­τε­ρές κο­ρυ­φές ε­πει­δή έ­χει δη­μιουρ­γη­θεί σχε­τι­κά αρ­γά (στη γε­ω­λο­γι­κή χρο­νι­κή κλί­μα­κα) και η διά­βρω­ση δεν έ­χειστρογ­γυ­λέ­ψειτις ά­κρες τους.

 

Η Εθνική μας με την μεγάλη προχθεσινή της νίκη έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας μέσα απο την διαδικασία των μπαράζ όπου όμως θα έχει μεγάλες ομάδες και η αποστολή της Εθνικής μας θα είναι δύσκολη.

Έχω την εντύπωση οτι οι αγώνες της πρόκρισης τώρα ξεκινάνε.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση σε μια απο τις μεγαλύτερες σελίδες Real Estate στην Ελλάδα υπάρχει μια βίλα στο Νομό Καβάλας η οποία περιλαμβάνεται στις 5 βίλες πολυτελούς κατασκευής που είναι προς πώληση και λόγω του ότι δεν βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής αυτό κάνει την τιμή τους ελκυσιτική αν και τα 2,5 εκ. ευρώ δεν ακούγονται και για τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Ούτε το Il Primo στο Παληό που είναι ένα ξενοδοχείο πάνω στην θάλασσα δεν πουλήθηκε τόσα λεφτά.

Δηλαδή ένα τέτοιο σπίτι στην Μύκονο πόσο πωλείται ρε παιδιά ;

Εκτός απο την βίλα στο Παληό την πεντάδα συμπληρώνουν μια βίλα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας , μια στον Πλαταμώνα , μία στο Κατάκολο Ηλείας και μια στην Χαλκίδα.

 

Μετά την ριζική του ανακαίνηση το ιστορικό HILTON στο κέντρο της Αθήνας θα λειτουργήσει με νέο όνομα.

Conrad Hotels θα είναι το νέο όνομα του ξενοδοχείου σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Το ξενοδοχείο στην νέα του εκδοχη θα λειτουργεί με  νέες ιδιωτικές κατοικίες και θεματικούς εμπορικούς και γαστρονομικούς χώρους εντός του συγκροτήματος.

Έπεσα πάνω σε επεισόδιο του παιχνιδιού επιβίωσης NOMADS προχθές που αν δεν κάνω λάθος προβάλλεται απο το κανάλι του Αντ1 και διαπίστωσα πολύ εύκολα οτι ο Αρναούτογλου που είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του παιχνιδιού απλά δεν κάνει το παιδί το οποίο σου δίνει την εντύπωση οτι περιγράφει αγώνα μπάσκετ.

Καμμία σχέση με τον Σάκη Τανιμανίδη του SURVIVOR.

Επειδή το SURVIVOR του Σκάϊ είχε τεράστια επιτυχία όλα τα καινούργια που είναι αυτού του στυλ μπαίνουν αναπόφευκτα στο τρυπάκι της σύγκρισης και χάνουν γιατί τα καινούργια αυτά παιχνίδια δεν έχουν ούτε ΝΤΑΝΟ ούτε ΜΠΟ ούτε Ειρήνη Κολλιδά.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά να έχετε το νού σας και στο πίσω μέρος του μυαλού σας τα ROCKY MOUNTAINS στα οποία είναι αφιερωμένα τα σημερινά σφηνάκια.

Καλή σας ημέρα και καλή αντάμωση αύριο το πρωί , πρώτα ο θεός.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης