• 6 Μαΐου 2024,

Τα νερά του ρέματος δεν καταλήγουν στη θάλασσα !

 Τα νερά του ρέματος δεν καταλήγουν στη θάλασσα !

Ακριβώς δίπλα από το σημείο στο οποίο καταλήγει το ρέμα του Περιγιαλίου (περιοχή ΟΑΕΔ) βρίσκεται κατοικία συμπολίτη. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν έγιναν στην κατάληξη του ρέματος εργασίες που διευκολύνουν την πορεία των νερών του ρέματος προς τη θάλασσα. Προς τον τελικό τους δηλαδή προορισμό. Δεν έγινε η προβλεπόμενη εκβάθυνση της κοίτης του ρέματος.

Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι τα νερά του ρέματος να μένουν κάτω από τη γέφυρα, δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στην κατοικία που βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Οι διαμένοντες στην κατοικία διαμαρτύρονται αφού η κατάσταση (με τόσο νερό δίπλα τους) είναι ανυπόφορη. Ζητούν έστω τώρα ο Δήμος Καβάλας να παρέμβει ώστε τα νερά του ρέματος να βρίσκουν το δρόμο τους προς τη θάλασσα.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν όσοι μένουν στο σπίτι δίπλα στο ρέμα είναι χαρακτηριστικές. Στάσιμα νερά σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, σε ακόμη μικρότερη απόσταση από το σπίτι. Τα νερά καταλήγουν να γίνονται εστία μόλυνσης. Η εκβάθυνση της κοίτης είναι απαραίτητη να γίνεται αυτήν την περίοδο αφού από τον προηγούμενο Χειμώνα η άμμος της παραλίας μεταφέρεται στην κοίτη κι ουσιαστικά την κλείνει.

Διαβάστε επίσης