• 30 Απριλίου 2024,

Τα πρώτα εσωτερικά προβλήματα με αφορμή τους υδρονομείς

 Τα πρώτα εσωτερικά προβλήματα με αφορμή τους υδρονομείς

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας (Τρίτη 16/4) και με αφορμή τη νέα κατανομή ανά δημοτική κοινότητα των υδρονομέων (αρχίζουν εργασία την 1η Μάη), παρουσιάστηκαν δημόσια τα πρώτα εσωτερικά προβλήματα της διοίκησης και της δημοτικής ομάδας Μουριάδη.

Αφορούν σίγουρα τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, μάλλον και τον Αντιδήμαρχο Όμηρο Κυριακίδη. Οι δύο άνδρες διαφώνησαν και μάλιστα έντονα και με το Δήμαρχο και με τη γενική γραμματέα του Δήμου κ. Χριστίνα Ταβουλτζίδου.

Ο λόγος είναι η κατανομή των υδρονομέων στις κοινότητες και το ότι διατηρείται αυτή των προηγούμενων ετών. Αν και αρχικά είχαν αυξηθεί οι υδρονομείς στις Κρηνίδες και στον Αμυγδαλεώνα. Με τη νέα απόφαση και σε σχέση με την αρχική, ένας υδρονομέας «επιστρέφει» στο Πολύστυλο- Δάτο κι ένας ακόμη στο Ζυγό.

Αντίστοιχα μειώνονται οι υδρονομείς σε Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα. Η κατανομή επανέρχεται σε αυτήν των προηγούμενων 3 τουλάχιστον ετών. Διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος του Αμυγδαλεώνα με επιχείρημα ότι οι ανάγκες άλλαξαν, του Αμυγδαλεώνα αυξήθηκαν.

Ίδια άποψη φέρεται να έχει και ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης, που δεν παρέστη στη συνεδρίαση. Ο κ. Πουρσαϊτίδης παραβρέθηκε. Ανέπτυξε τις απόψεις του. Όταν αποφασίστηκε η αλλαγή της κατανομής, χειροκρότησε ειρωνικά κι αποχώρησε. Οι υδρονομείς είναι πολύ χρήσιμοι στις κοινότητες αφού όπως φαίνεται λύνουν πολλά και διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η αντιπολίτευση ήταν υπέρ της αρχικής κατανομής (Μ. Παπαδόπουλος) ενώ η κ. Ιωσηφίδου στη ψηφοφορία δήλωσε την παρουσία της. Ωστόσο όλα αυτά φαίνεται να είναι μόνο η αφορμή. Μεταξύ προέδρου Αμυγδαλεώνα, αντιδημάρχου και Μουριάδη- Ταβουλτζίδου φαίνεται να έγιναν κι άλλα.

Η κ. Ταβουλτζίδου ισχυρίστηκε ότι για το θέμα των υδρονομέων «… δέχθηκα φραστικές επιθέσεις». Για τις οποίες είπε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Δεν είπε από ποιόν. Ο κ. Πουρσαϊτίδης αρνήθηκε ότι είχε αυτήν τη συμπεριφορά προς το πρόσωπο της.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκε νέα και τελευταία παράταση στο έργο ανακαίνισης συντήρησης του Γυμνασίου- Λυκείου Κρηνίδων. Θα τελειώσει τον Ιούνιο, τα επιπλέον έργα θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια.

Η μετακόμιση θα γίνει στη διάρκεια του Καλοκαιριού ώστε το σχολείο να ξαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβρη. Ξεκίνησε η  γραφειοκρατική διαδικασία για το διαγωνισμό επιλογής ιδιώτη στα απορρίμματα. Αν και το έργο ίσως αρχίσει τον Ιούλιο αντί του Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης