Τα σχολεία στο Ν. Καβάλας άνοιξαν και τα παράθυρα των αιθουσών επίσης

 Τα σχολεία στο Ν. Καβάλας άνοιξαν και τα παράθυρα των αιθουσών επίσης

Ομαλή περιγράφεται η κατάσταση στα σχολεία του Ν. Καβάλας χθες, από το πρωί ως το μεσημέρι. Όλα τα σχολεία επαναλειτούργησαν όπως προβλέπονταν ενώ το ίδιο έγινε επίσης χθες το πρωί για τους φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Χθες άρχισαν δια ζώσης μάθημα και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου. Ο χρόνος θα δείξει τι προβλήματα θα υπάρξουν και αν υπάρξουν σοβαρές ανωμαλίες. Η αρχή ωστόσο ήταν καλή, όπως ίσως αναμένονταν. Στην είσοδο του ΔΙΠΑΕ Καβάλας συνεχίστηκε ο έλεγχος εμβολιασμού όσων έμπαιναν στο ίδρυμα. Παρά τη βροχή, η οποία έκανε το έργο ελεγκτών και ελεγχόμενων δυσκολότερο.

Το πρωί και λόγω βροχής αρκετοί γονείς μετέφεραν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο. Όπως πάντα κοντά στα σχολεία (στα περισσότερα) υπήρξε αυξημένη κίνηση. Κανονικά έγιναν τα μαθητικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ. Τόσο για το Αστικό όσο και για το Υπεραστικό η λειτουργία των σχολείων είναι καλό νέο, μια οικονομική ανάσα και για τις δύο επιχειρήσεις.

Οι οποίες λόγω της πανδημίας διαπιστώνουν συνεχώς μείωση της επιβατικής κίνησης. Οι μαθητές έρχονται να την ενισχύσουν και να την αυξήσουν. Τα self test έγιναν όπως προβλέπονταν κι όπου δεν υπήρχαν, την Κυριακή μέσω των σχολικών επιτροπών όλων των Δήμων μοιράστηκαν σε αυτούς που δεν τα είχαν προμηθευτεί από τα φαρμακεία.

Φυσικά χθες απουσίασαν από το μάθημα μαθητές και εκπαιδευτικοί που νοσούν. Οι εκπαιδευτικοί ήταν λίγοι. Αναπληρώθηκαν εκ των έσω. Δυστυχώς σε διάφορες τάξεις υπήρξαν κενά. Οι μαθητές που νοσούν σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περισσότεροι. Αναφέρεται το παράδειγμα του Γυμνασίου της Χρυσούπολης όπου σύμφωνα με πληροφορίες απουσίαζαν χθες 12 μαθητές.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης έκανε το πρωί τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων, ενημερώθηκε και αντιμετώπισε προβλήματα που ανέκυψαν. Κυρίως εκεί όπου τα self test δεν έφθαναν για όλους. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το ευρισκόμενο σε λειτουργία 6ο Λύκειο Καβάλας. Φαίνεται καθαρά ότι τηρείται το μέτρο του αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας αφού για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα έστω ένα παράθυρο σε κάθε αίθουσα ήταν ανοιχτό. Αυτό γίνεται σε όλα τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης