• 28 Απριλίου 2024,

Εκποίηση άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών των Κέντρων Υγείας του Νομού Καβάλας

 Εκποίηση άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών των Κέντρων Υγείας του Νομού Καβάλας

Ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης κ. Τσαλικάκης υπέγραψε χθες το πρωί απόφαση για την εκποίηση και ανακύκλωση αχρήστων ηλεκτρικών συσκευών και αλλού άχρηστου εξοπλισμού.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός βρίσκεται στα Κέντρα Υγείας της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα αντικείμενα που δεν επισκευάζονται, θα δημοπρατηθούν μέσω του Τελωνείου Θεσσαλονίκης. Με την απομάκρυνση τους από τα Κέντρα Υγείας απελευθερώνονται χώροι ιδιαίτερα χρήσιμοι για κάθε μία υγειονομική μονάδα.

Ο κατάλογος που περιλαμβάνει η απόφαση αναφέρει αναλυτικά τα προς εκποίηση αντικείμενα. Από τα οποία ξεχωρίζουν συσκευές συνολικού βάρους 2.500 κιλών του Κέντρου Υγείας Καβάλας (πρώην ΙΚΑ).

Απομακρύνονται μέσω αυτής της διαδικασίας και θα εκποιηθούν μεταξύ άλλων: ακτινογραφικό σύστημα, εμφανιστήριο, ακτινοσκοπικό σύστημα, υπέρηχος, πιεσόμετρα, 2 κλιματιστικά, 18 οθόνες υπολογιστών, 10 πληκτρολόγια και 10 τηλεφωνικές συσκευές. Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης θέτει προς δημοπράτηση μέσω του τελωνείου Θεσσαλονίκης υλικά και συσκευές βάρους 430 κιλών.

Μεταξύ αυτών τηλεοράσεις, καταψύκτης, ψυγείο, ένα μεγάλο air-condition κτλ. Το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης θέτει στη διάθεση της διαδικασίας αντικείμενα βάρους 716 κιλών όπως τηλέφωνα, εκτυπωτές και τρία καλοριφέρ. Τέλος το Κέντρο Υγείας Πρίνου έχει τα λιγότερα προς απόσυρση ηλεκτρικά αντικείμενα και συσκευές, συνολικού βάρους 45 μόνο κιλών. Από τα οποία ξεχωρίζει ένα laptop.

Διαβάστε επίσης