• 20 Απριλίου 2024,

Τα συχνά τροχαία ατυχήματα σε στροφή της οδού Σαππαίων

 Τα συχνά τροχαία ατυχήματα σε στροφή της οδού Σαππαίων

Η Πρωινή κι άλλη φορά έχει αναφερθεί στο πρόβλημα των συχνών τροχαίων ατυχημάτων στη στροφή της οδού Σαππαίων, στο νούμερο 88. Ακριβώς μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας.

Περισσότερο και δικαιολογημένο ενδιαφέρον έδειξαν όσοι διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία μιας και αισθάνονται ότι διαρκώς κινδυνεύουν. Κατάφεραν μάλιστα με εισαγγελική παρέμβαση να πιέσουν το Δήμο κι αυτός να εγκαταστήσει προστατευτικά κάγκελα. Τα δύο από τα οποία ξήλωσε το πιο πρόσφατο και Καλοκαιρινό περιστατικό (τροχαία ατύχημα).

Η στροφή των συχνών ατυχημάτων στην οδό Σαππαίων είναι μια κλειστή στροφή σε ελαφρώς ανηφορικό σημείο. Αμέσως μετά τη διασταύρωση Μπέλλου. Κι ενώ υπάρχει οδική σήμανση και όριο ταχύτητας, λόγω σχολείου, στα 30 χιλιόμετρα την ώρα άπαντες αναπτύσσουν αυξημένη ταχύτητα.

Κάποιοι γλιστρούν με αποτέλεσμα το όχημα τους να κινηθεί ανεξέλεγκτα στο οδόστρωμα, στο πεζοδρόμιο ή και να πέσει πάνω στην πολυκατοικία. Τα περιστατικά είναι συχνά. Τα περισσότερα ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να παρθούν κι άλλα μέτρα.

Εξ αυτού του λόγου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κι έτσι ακριβώς μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας ο Δήμος Καβάλας έβαλε προστατευτικά κάγκελα. Αυτά που συνήθως χρησιμοποιεί στους πεζόδρομους ως όριο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό (φωτογραφία) είχε όλα τα χαρακτηριστικά που ήδη αναφέραμε. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Τα κάγκελα βοήθησαν να συγκρατηθεί το αυτοκίνητο και να μείνει στο οδόστρωμα. Σε άλλες περιπτώσεις κι όταν δεν υπήρχαν τα κάγκελα, η πολυκατοικία έπαθε ζημιές. Στην είσοδο της, στην είσοδο του γκαράζ κτλ. Οι κάτοικοι ζητούν να επανέλθουν τα κάγκελα που ξηλώθηκαν, να απλωθούν κατά μήκος του πεζοδρομίου ακόμη περισσότερα (και προς τα πάνω και προς τα κάτω) κι αν υπάρχουν κι άλλα μέτρα πρόληψης, να εφαρμοστούν κι αυτά.

Διαβάστε επίσης