• 25 Απριλίου 2024,

Αύξηση ασθενών – αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων

 Αύξηση ασθενών – αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων

Πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν και χθες με το Νοσοκομείο Καβάλας. Ανέφεραν ότι γιατρός του Νοσοκομείου κατέθεσε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού προερχόμενο από φορέα της Βουλγαρίας.

Στις δηλώσεις τους διοικητής και αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου παρουσίασαν άμεση αντίδραση, λέγοντας ότι το πιστοποιητικό ελέγχθηκε και βρέθηκε καθ’ όλα νόμιμο. Χθες το απόγευμα ωστόσο από την ίδια πηγή δίνονταν μια άλλη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός εξετάστηκε για αντισώματα και δεν βρέθηκαν καθόλου στον οργανισμό του!

Όπως φαίνεται ο έλεγχος στο περιστατικό θα συνεχιστεί. Σε συνεργασία με το Υπουργείο, το οποίο θα κληθεί να δώσει απαραίτητες οδηγίες. Χθες 2 ακόμη εργαζόμενοι του ιδρύματος έκαναν τεστ αντισωμάτων, στο πλαίσιο δήλωσης τους ότι πρόσφατα νόσησαν.

Και οι δύο βρέθηκαν με αντισώματα. Συνολικά 6 εργαζόμενοι ελέγχθηκαν ως χθες για αντισώματα, οι 5 έχουν κι ένας μόνο δεν έχει. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με όλους όσους δήλωσαν ότι νόσησαν πρόσφατα.

Χθες το Νοσοκομείο Καβάλας έκανε 95 τεστ κορωνοϊού και βρήκε 19 θετικά περιστατικά. Οι ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού αυξήθηκαν στους 41 ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 6.


Τα νέα δεδομένα που ισχύουν στη διαδικασία των δωρεάν rapid τεστ επηρέασαν σημαντικά την προσέλευση πολιτών στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

Εκεί τα τεστ συνεχίζονται αλλά μόνο για εμβολιασμένους και μάλιστα πλήρως εμβολιασμένους. Οι ουρές πολλών προηγούμενων ημερών «εξαφανίστηκαν»! Τη Δευτέρα υπήρχε ουρά αλλά οι μη εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την αλλαγή της διαδικασίας, ενώ έκαναν δωρεάν το τεστ δεν είχαν καμία πρόσβαση στο σύστημα. Δεν μπορούσαν με λίγα λόγια να εκδώσουν το πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικοί ή θετικοί.

Διαβάστε επίσης