• 23 Απριλίου 2024,

Τα ζήσαμε όλα προχθές μέσα στο Οφρύνιο ! (Φύγαμε δεύτεροι απο το γήπεδο και στην Γαληψό είμασταν πρώτοι !)

 Τα ζήσαμε όλα προχθές μέσα στο Οφρύνιο ! (Φύγαμε δεύτεροι απο το γήπεδο και στην Γαληψό είμασταν πρώτοι !)

Αυτά που ζήσαμε όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο  γειτονικό και φιλόξενο Οφρύνιο δεν έχουν προηγούμενο.

Σε αυτό το ταξίδι του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής η επόμενη στάση για τον ΑΟΚ ήταν στο Οφρύνιο απέναντι στον σκληροτράχηλο Αετό.

Όλοι γνωρίζανε ότι η νίκη απο μόνη της σε μία δύσκολη έδρα δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει την κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Έπρεπε ο ΑΟΚ να κερδίσει και ο Νέστος να στραβοπατήσει απέναντι στο Παραλίμνι που για πολλούς ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να κάνει την ζημιά.

Και ενώ ο ΑΟΚ κέρδιζε στο Οφρύνιο ο Νέστος πάλευε για τους τρείς βαθμούς της νίκης και κατάφερε στο 90’ να βγει μπροστά στο σκορ και να είναι αγκαλιά όχι μόνο με την νίκη αλλά και την πρώτη θέση.

Η είδηση για την επίτευξη του δεύτερου γκολ απο την πλευρά του Νέστου φτάνει στο Οφρύνιο λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά το  τελευταίο φύριγμα  του διαιτητή της αναμέτρησης του Οφρυνίου και στην κυριολεκτικά βάζει stop στα πανυγήρια των παικτών του ΑΟΚ που μέχρι εκείνη την στιγμή είχανε στο μυαλό τους το 1-1.

Απο τα ηχεία του γηπέδου του Οφρυνίου η είδηση για την επίτευξη του δεύτερου γκολ του Νέστου επιβεβαιώνται και το κλίμα αλλάζει απευθείας.

Τόσο οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ όσο και οι φίλαθλοι αποχωρούν απογοητευμένοι απο την εξέλιξη αυτή αφού γνωρίζουν καλά οτι στις επόμενες αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Δεν είναι μόνο η απογοήτευση απο την νίκη της ομάδας της Χρυσούπολης  αλλά και το ξενέρωμα απο τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αφού ο Νέστος έχει κερδίσει τουλάχιστον 4 παιχνίδια στο 90’.

Το κλίμα είναι βαρύ και κανείς δεν πανυγηρίζει την νίκη του ΑΟΚ μέσα στο Οφρύνιο.

Η διαδικασία της αποχώρησης απο το γήπεδο έχει ξεκινήσει και η πορεία των οχημάτων των φιλάθλων που ήρθανε στο Οφρύνιο απο την Καβάλα βρίσκεται στο χωριό Γαληψό.

Εκεί λοιπόν ο συνοδηγός ενός προπορευόμενου οχήματος ξαφνικά ανοίγει το παράθυρο βγάζει έξω το κεφάλι του και αρχίζει να ουρλιάζει χωρίς εμείς που ακολουθούμε απο πίσω να καταλάβουμε τι θέλει να πεί ο ποιητής.

Θεωρούμε οτι κάνει πλάκακαι δεν δίνουμε σημασία όταν μερικά δευτερόλεπτα μετά  έρχεται το τηλεφώνημα που μας λέει οτι ο Γουναρίδης στις καθυστερήσεις ισοφάρισε τον Νέστο σε 2-2 !

Σχεδόν αμέσως  η σιωπηρή πορεία αναχώρησης των Καβαλιωτών απο το Οφρύνιο γίνεται πανηγυρική με κορναρίσματα και φωνές.

Με τον τρόπο με τον οποίο ο Νέστος κέρδισε πολλά παιχνίδια μέχρι σήμερα και ήταν στην κορυφή εκτοπίστηκε απο αυτήν αφού δέχτηκε το γκολ  της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Ο ΑΟΚ πανυγηρίζει αλλά καλά θα κάνει να ρίξει λίγο τους τόνους γιατί μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα.

Έχουνε παραμείνει μερικές ακόμα αγωνιστικές στις οποίες η ομάδα μας θα πρέπει να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα του ενός βαθμούς ή ακόμα και να το μεγαλώσει.

Από την άλλη η ομάδα του Νέστου φαίνεται οτι μπαίνει σε περιπέτειες αφού αυτή η ήττα φέρνει εξελίξεις στην ομάδα του κάμπου που δεν είναι και τόσο καλές.

Στην ομάδα έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος και η διοίκηση έχει πάρει την απόφαση μετά απο έκτακτο ΔΣ να απομακρύνει μερικούς παίκτες μία απόφαση η οποία όμως φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνο τον προπονητή της ομάδας.

Αν τελικά ισχύσει ή οχι η απόφαση της διοίκησης για λήξη της συνεργασίας με τους τρείς (Αθανασίου – Μκρτσιάν και Μελισσόπουλο) θα φάνει τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ο Νέστος θα πρέπει να έχει στο νου του και την διαδικασία των μπαράζ μέσα απο τα οποία ίσως να μπορέσει να κερδίσει την δεύτερη θέση που θα οδηγεί στην επόμενη κατηγορία.

 

Και ενώ εμείς εδώ στο Νομό ζούμε το δικό μας παραμύθι στην Αθήνα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν να γκρεμίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Στο μπάσκετ πλέον τα μεταξύ τους παιχνίδια ούτε καν ξεκινάνε ενώ στο ποδόσφαιρο ξεκινάνε αλλά δεν τελειώνουν ποτέ.

Καταλαβαίνετε ότι όταν διακόπτονται ποδοσφαιρικοί αγώνες με τους φιλάθλους μόνο της μίας ομάδα μέσα η λύση ίσως να είναι να γίνονται πλέον τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών για να τελειώνουμε.

Αφού δεν μπορούμε να βάλουμε αλλιώς μυαλό ίσως αυτή η λύση να είναι και η μόνη μας επιλογή.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης