• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Τάκης Αγγελίδης: «Ψηφίζουμε Δήμαρχο και όχι κομματάρχη»

 Τάκης Αγγελίδης: «Ψηφίζουμε Δήμαρχο και όχι κομματάρχη»

Το πρωί της Παρασκευής 13ης Οκτώβρη ο κ. Τάκης Αγγελίδης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Για τις επαναληπτικές εκλογές. Σχολίασε τα γεγονότα των τελευταίων προεκλογικών ημερών κι επέμενε λέγοντας: Ψηφίζουμε Δήμαρχο και όχι κομματάρχη.

Η συνέντευξη

Ερωτ: Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Απαντ: Σας ευχαριστώ αλλά νομίζω ότι δεν είναι ώρα για συγχαρητήρια. Είναι ώρα αγώνα. Ενός αγώνα που συνεχίζεται ως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες της Κυριακής. Δώσαμε και δίνουμε έναν ωραίο, αληθινό και έντιμο αγώνα. Να πω κάτι που είναι παραδεκτό κι από τους συμπολίτες που δεν μας ψήφισαν. Είχαμε στις εκλογές 85 συνυποψήφιους. Σε όλους πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια. Όλοι τους θα μπορούσαν και θα άξιζαν να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο έγινε και στα χωριά όπου ο συνδυασμός μας είχε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά της Καβάλας. Σαν Καβαλιώτης μπορώ να πω ότι τέτοιο ψηφοδέλτιο – αξιόλογο και ισχυρό- δεν θυμάμαι ποτέ σε καμία δημοτική παράταξη.

Ερωτ: Το περιμένατε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ή όχι;

Απαντ: Ναι, ήταν κάτι που το περιμέναμε. Ξέραμε ότι θα είμαστε ψηλά. Τις τελευταίες μέρες βλέποντας τι γίνεται, κουβεντιάζοντας με τους πολίτες καταλαβαίναμε ότι θα έχουμε ένα υψηλό ποσοστό που θα άγγιζε τα όρια της αυτοδυναμίας.

Ερωτ: Γίνεται συζήτηση για την αποχή. Την ίδια ώρα βλέπουμε ότι όλη την εβδομάδα δεν έγιναν καθόλου προεκλογικές εκδηλώσεις. Γιατί;

Απαντ: Νομίζω ότι δεν χρειάζονται, μετά κι από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Διπλών εκλογών. Δημοτικών και Περιφερειακών. Δεν χρειάζεται να κουράζουμε τον κόσμο με εκδηλώσεις. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε, εξηγήσαμε στον κόσμο το έργο μας. Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε εμείς η διοίκηση του Δήμου. Αυτό που αντίθετα κάναμε όλη την εβδομάδα και συνεχίζουμε είναι η συνεχής, η άμεση επαφή με τους συνδημότες μας. Στην αγορά, στο κέντρο, στις συνοικίες και στα χωριά.

Ερωτ: Αυτό μπορεί να μην φαίνεται. Γίνεται και θα γίνεται λίγο ακόμη.

Απαντ: Είναι πιο ουσιαστική η άμεση προσέγγιση με τους συμπολίτες μας παρά οι εκδηλώσεις.

Ερωτ: Στο μεταξύ όσοι δεν είναι στη δεύτερη Κυριακή έκαναν τη δήλωση τους. Την ανακοίνωση τους. Αυτά που έγιναν γνωστά από την κ. Ιωσηφίδου, τον κ. Χρυσανίδη, τον κ. Εριφυλλίδη αλλάζουν τα δεδομένα; Αλλάζουν το αποτέλεσμα;

Απαντ: Γνωρίζοντας αυτές τις δηλώσεις και ανακοινώσεις, θεωρώ ότι τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Τα δεδομένα αλλάζουν με την ψήφο των πολιτών. Ωστόσο θα μπορούσα να πω δύο λόγια για κάθε μία ανακοίνωση- δήλωση. Η κ. Ιωσηφίδου ήταν συνεπής σε αυτό που έλεγε από την αρχή. Επιθυμεί την αλλαγή της διοίκησης. Προσωπικά θεωρώ ότι ο κόσμος είναι αυτός που αποφασίζει αν θα αλλάξει ή όχι Δήμαρχο. Η απόφαση αυτή προϋποθέσει δύο παραμέτρους. Πρώτον, συνολική αποδοκιμασία στο έργο της τωρινής διοίκησης. Και προσδοκία βασική ότι η άλλη επιλογή θα δώσει ουσία στην αλλαγή που θα επιθυμούσε. Στην περίπτωση τη δική μας δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ερωτ: Η δήλωση του κ. Χρυσανίδη;

Απαντ: Η δήλωση του κ. Χρυσανίδη είναι πολύ προσεκτική και έξυπνη. Ασκεί κριτική στο νυν Δήμαρχο αφενός- λέγοντας ότι δεν παρουσίασε κάποιο αξιόλογο έργο- αλλά ακόμη πιο σκληρή κριτική ασκεί στον έτερο υποψήφιο. Γράφοντας ότι έχει ένα πρόγραμμα με «Θα», μακέτες, υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Καταλήγει, αν θυμάμαι καλά, στο «ψηφίστε αυτόν που θα διαχειριστεί καλύτερα το Δήμο, αυτόν που θα κάνει το μικρότερο κακό». Πολύ σωστά δεν καθοδηγεί τους ψηφοφόρους του. Επειδή είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, διαβάζοντας προσεκτικά τις δηλώσεις του όλοι μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο.

Ερωτ: Για το Γιάννη Εριφυλλίδη;

Απαντ: Τις δηλώσεις του δεν τις διάβασα. Τον άκουσα που μίλησε στη ραδιοφωνική σας εκπομπή. Επίσης διεκδίκησε τη διοίκηση του Δήμου με έντιμο και καλό αγώνα. Πολύ σωστά κι αυτός δεν καθοδηγεί τους υποψήφιους του.

Ερωτ: Το λένε όλοι, ο κόσμος δεν είναι πρόβατα…

Απαντ: Αυτό φαντάζομαι το έχουν καταλάβει όλοι. Η εποχή των μπλε, πράσινων και κόκκινων καφενείων είναι πολύ μακρινή και δεν αφορά κανέναν πολίτη στο ποιον θα επιλέξει δήμαρχο. Ψηφίζουμε δήμαρχο και όχι κομματάρχη. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα γενικότερο σχόλιο σε όλες τις δηλώσεις που έγιναν- όλοι φυσικά έχουν το δικαίωμα να κάνουν δηλώσεις, να πουν τη γνώμη τους και να στηρίξουν όποιον θέλουν- το γενικότερο σχόλιο που θα ήθελα να κάνω σε κάποιους που προσπαθούν να βάλουν ταμπέλες ή να βλέπουν ακόμη και σήμερα με κομματικά κριτήρια την επιλογή ενός δημάρχου… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο νυν δήμαρχος ο κ. Μουριάδης σε όλη του τη θητεία απέδειξε με πράξεις την κομματική του ουδετερότητα κι ως όφειλε συνεργάστηκε με όλους τους βουλευτές. Απ’ όλες τις παρατάξεις. Με όλους τους φορείς βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της Καβάλας και του Δήμου μας.

Ερωτ: Τι λέτε στον κόσμο που την πρώτη Κυριακή δεν ψήφισε Μουριάδη; Θα πάει να ψηφίσει; Γιατί του προτείνεται να ψηφίσει Μουριάδη;

Απαντ: Πρώτα πρώτα θεωρώ υποχρέωση όλων να ψηφίσουν. Γιατί δεν μπορώ να ακούω διαμαρτυρίες και κριτική όταν ο κάθε ένας δεν προσέρχεται στις κάλπες. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής μας αφορά όλους. Αφορά και τους συμπολίτες μας που είτε δεν ψήφισαν, είτε επέλεξαν άλλους υποψήφιους την πρώτη Κυριακή. Αφορά το μέλλον μας, την πόλη μας και τις γειτονιές μας. Η επιλογή αυτήν την στιγμή είναι ανάμεσα σε δύο υποψήφιους. Τον νυν δήμαρχο κ. Μουριάδη και τον έτερο συνυποψήφιο. Αν θέλουμε υποσχέσεις, μακέτες, επίδειξη χρήματος και χολιγουντιανές παραστάσεις ή αν θέλουμε έναν δήμαρχο σοβαρό έντιμο. Με ήθος και αξιοπρέπεια, να συνεχίσει το ουσιαστικό του έργο κι όλοι μαζί να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

Διαβάστε επίσης