• 23 Απριλίου 2024,

Ταμείο αλληλοβοήθειας δημιουργεί η ΕΛΜΕ Καβάλας

 Ταμείο αλληλοβοήθειας δημιουργεί η ΕΛΜΕ Καβάλας

Συνεδρίασε προχθές Δευτέρα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Νομού Καβάλας.

Όπως είπε στην Πρωινή η νέα πρόεδρος κ. Ελένη Σακαλή, ο σύλλογος προετοιμάζεται για να λάβει μέρος στο συνέδριο της ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ) που θα γίνει στην Αθήνα 1 με 4 Ιουλίου. Η ΕΛΜΕ Καβάλας θα έχει έξι αντιπροσώπους συνέδρους στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Έναν επιπλέον σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο. Ταυτόχρονα η ΕΛΜΕ συνεχίζει την πρωτοβουλία της για να δημιουργήσει ταμείο αλληλοβοηθείας και να στηρίζει μέσω αυτού καθηγητές μέσης εκπαίδευσης που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω προβλημάτων με την υγεία τους.

Η κ. Σακαλή είπε στην Πρωινή ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και συνεχίζεται γρήγορα ώστε το ταμείο αλληλοβοηθείας να υπάρξει στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τους μαθητές που λιγοστεύουν.

Τόσο αυτούς που αποφοιτούν από τα δημοτικά και συνεχίζουν στα γυμνάσια όσο και με τους μαθητές που αποφοιτούν από τα Γυμνάσια και συνεχίζουν της στα Λύκεια.

Η κ. Σακαλή είπε:

«Υπάρχει πρόβλημα αφού ορισμένα Λύκεια χάνουν μαθητές. Το πρόβλημα οφείλεται στην υπογεννητικότητα. Υπάρχει από την άλλη πλευρά και η πρόταση του κ. Λυμπεράκη προκειμένου να βρεθεί τρόπος να υπάρξουν τουλάχιστον 3 τμήματα ανά τάξη σε όλα τα Λύκεια.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο και να αποφύγουμε υπολειτουργία ορισμένων Λυκείων, προτείνουμε να γίνει μία καινούργια διαδικασία για την κατανομή των αποφοίτων των Γυμνασίων. Να αλλάξουν δηλαδή τα γεωγραφικά όρια και οι περιοχές σύμφωνα με τις οποίες οι απόφοιτοι κάθε Γυμνασίου αυτόματα εγγράφονται σε συγκεκριμένα Λύκεια στην πόλη της Καβάλας και στο Νομό Καβάλας».


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των φοιτητών και των 1080 και πλέον πανεπιστημιακών δασκάλων που αντιστέκονται στην είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι η αποτροπή του εγκλήματος – έγκλημα που, όταν εκδηλωνόταν, μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τον ισχύοντα μέχρι πρότινος νόμο- αλλά η επιβολή μιας αυταρχικής ιδεολογίας, η οποία ικανοποιεί τα πλέον συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας. Άλλωστε η καταστολή ουδέποτε έλυσε προβλήματα, τουναντίον τα επέτεινε.

Χρέος της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του συνόλου του λαού, είναι η διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, κληρονομιά των κοινωνικών αγώνων της γενιάς που αντιστάθηκε στη Δικτατορία και γέννησε το Πολυτεχνείο.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε. ΣΑΚΑΛΗ  Π. ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Διαβάστε επίσης