• 8 Μαΐου 2024,

Τάσος Χατζηιωαννίδης: « Πρέπει να βρίσκεται πάντα στις επάλξεις» – Παναγιώτης Τσοχαταρίδης: « Στόχος μου μια καριέρα στο εξωτερικό.

 Τάσος  Χατζηιωαννίδης: « Πρέπει να βρίσκεται πάντα στις επάλξεις»  – Παναγιώτης Τσοχαταρίδης: « Στόχος μου μια καριέρα στο εξωτερικό.

Καλεσμένοι  στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93, 7 ήταν ο παγκόσμιος Πρωταθλητής του Kick Boxing Παναγιώτης Τσοχαταρίδης και ο προπονητής του Τάσος Χατζηιωαννίδης.

Στις διεθνείς διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  ο Τσοχαταρίδης έχει κατακτήσει 2 φορές την 3η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2014, 2016), το 2015 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι 2017 στο Παγκόσμιο Κύπελλο «Best Fighter» της Ιταλίας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία των -60 κιλών της WAKO στα low kicks(χαμηλα χτυπηματα). Έχει στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής 10 πρωταθλήματα Ελλάδος (ΠΟΚ) στην κατηγορία του.

Μίλησε για τους στόχους που έχει βάλει για τη φετινή σεζόν. Παράλληλα μίλησε για τον Παναγιώτη ο προπονητής του Τάσος  Χατζηιωαννίδης που τόνισε τη μικρή στήριξη που έχει ο Παναγιώτης όσον αφορά το χορηγικό κομμάτι.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΧΑΤΑΡΙΔΗΣ: « Ξεκίνησα σιγά- σιγά από μικρός να βγαίνω πρώτος και έφτασα στα 10 πρωταθλήματα Ελλάδας. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω έτσι.

Είχα στο μυαλό μου ότι θα φτάσω στην κορυφή. Η πρώτη μου επαφή με το άθλημα ήταν σε ηλικία 4 ετών αρχικά με το Παγκράτιο ενώ στα 7 μου χρόνια ξεκίνησα το Kick Boxing.   Στην Ελλάδα δεν έχω ανταγωνισμό πλέον. Τώρα προσπαθώ να πάρω μια καλύτερη στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό.

Ο φετινός μου στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να πάρω την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο ενώ πριν το καλοκαίρι να διατηρήσω τον τίτλο του πρωταθλητή «Best Fighter».  Επίσης να πάρω την πρώτη θέση και στο πρωτάθλημα Ελλάδας.

Το επίπεδο γενικά στο εξωτερικό είναι πολύ πιο ανεβασμένο. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.  Αυτό είναι πιο ωραίο γιατί στους αγώνες του εξωτερικού ανεβαίνω και εγώ και γίνομαι καλύτερος.    Εχω δώσει μεγαλύτερη βάση στο Kick Boxing από τα μαθήματα που κάνω ότι μπορώ.

Στο μακρινό μέλλον ο στόχος μου είναι να φύγω στο εξωτερικό και να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω αν συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό.   Εγώ θέλω να προτρέψω όλα τα νέα παιδιά να ξεκινήσουν το Kick Boxing. Δεν είναι αυτό που φαίνεται προς τα έξω.   Όσοι ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες ξέρουν πότε πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά που ξέρουν.  Μόνο μέσα στο ρινγκ.

Επίσης βοηθάνε στην αυτοάμυνα»

Ο προπονητής μου είναι περισσότερο… δάσκαλος.  Μαθαίνω πάρα πολλά.  Αν τον ακούω συνέχεια θα φτάσω ακόμη πιο ψηλά».

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «  Το μυστικό της επιτυχίας είναι πολλά πράγματα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το δάσκαλο και προπονητή του.

Εχει να κάνει με την καθημερινότητα του, με ανθρώπους που τον πλαισιώνουν.  Υπάρχει μια ομάδα εκτός από τον προπονητή, δίπλα στον Παναγιώτη. Υπάρχουν πολλά έξοδα όσον αφορά τη στήριξη του σε όλα τα επίπεδα.  Παλεύουμε πάρα πολύ στο να φτάσει ένας αθλητής να συγκινήσεις κάποιους για να τον βοηθήσουν. Το θέμα είναι και τι κάνει ο κάθε σύλλογος, ο προπονητής, η διοίκηση αλλά και οι άνθρωποι που είναι κοντά του στο σπίτι.   Ένας προπονητής δε μπορεί να βρίσκεται σε κάθε σπίτι η να τους κυνηγάει κάθε βράδυ στα μαγαζιά.   Είναι θέμα το πόσο αγαπάει το παιδί αυτό που κάνει.

Χρειάζεται στήριξη και πρέπει η μητέρα του στη προκειμένη περίπτωση να είναι εκεί, να είναι δίπλα του.

Το άθλημα του Kick Boxing πλέον δεν είναι άγνωστο στη χώρα μας.  Εχει πολύ κόσμο σ` ένα πρωτάθλημα, σε μια βραδιά αγώνα.  Σ` ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπορείς να έχεις 5.000 αθλητές  ενώ άλλα αθλήματα μαζεύουν 100 αθλητές. Εχουμε φτάσει σ` ένα σημείο με τον Παναγιώτη να έχει ένα τεράστιο βιογραφικό αλλά το 80% είναι αρνητικοί να το βοηθήσουν.  Μόνο το 20% βοηθάνε και στηρίζουν τον Παναγιώτη.  Τα βαριά αθλήματα δεν έχουν τη στήριξη από την πολιτεία, ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό.   Φέρνουν όμως διακρίσεις αυτά τα αθλήματα στη χώρα.  Οι Έλληνες αθλητές στο εξωτερικό διαπρέπουνε και είναι οι καλύτεροι όσον αφορά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Χαλάει όταν φτάνουν σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί μπαίνουν μέσα τα συμβόλαια, οι μάνατζερ κτλ.

Φύγανε πολλοί Καβαλιώτες έξω.  Εμείς λέμε ότι γλυτώσαμε από το κομμάτι να βασανίζονται κάθε μέρα να ψάχνουν χρήματα για τα συμπληρώματα τους , για φυσικοθεραπείες κτλ. Αυτά είναι οι πονοκέφαλοι που υπάρχουν. Η προπόνηση και οι αγώνες είναι το λιγότερο.  Πρέπει ορισμένα πράγματα να γίνονται στην ώρα τους. Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πάει ο Παναγιώτης θα χρειαστεί ένα μεγάλο ποσό για να κλείσεις από τώρα εισιτήρια, διαμονή κτλ.

Πρέπει να βρίσκεται πάντα στις επάλξεις ο Παναγιώτης και να είναι πάντα έτοιμος στην κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση»

Διαβάστε επίσης