Με το ζόρι Σουλτάνος !

 Με το ζόρι Σουλτάνος !

Τελικά ο Ερντογάν έχει βαλθεί με το ζόρι να γίνει Σουλτάνος.

Για τον λόγο αυτό προκύρηξε και τις προεδρικές – βουλευτικές εκλογές στις 24 Ιουνίου τις οποίες και αν κερδίσει όπως πιστεύει θα καταφέρει να γίνει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Τώρα εξηγείται αυτή η ανησυχία του Τούρκου προέδρου που έχει μια μόνιμη τσατίλα , ενοχλεί και ενοχλείται.

Τα βάζει με όλους , προκαλεί και προσπαθεί να καλύψει τα κενά της πολιτικής του με επιθέσεις εντός και εκτός Τουρκίας.

Εκτός Τουρκίας  επιδεικνύει τους τελευταίους μήνες μια ιδιαίτερα πολεμοχαρή τακτική ενώ στο εσωτερικό της χώρας φυλακίζει οποιοδήποτε έχει αντίθετη γνώμη με αυτόν και του κάνει κριτική.

Πάντως σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές ο Ερντογάν θα αποφύγει σίγουρα μέχρι την ημέρα των εκλογών ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο χωρίς βέβαια να σταματήσει τις προκλήσεις.

Καταλαβαίνετε οτι και τις εκλογές αυτές θα τις κερδίσει απο τα αποδυτήρια γιατί το παιχνίδι είναι στημένο και το σέντερ μπακ θα δένει τα κορδόνια του στο κέντρο του γηπέδου.

Δεν θέλω να ξέρω τι θα συμβεί αν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό αφού ο καθεστωτικός Ερντογάν φεύγοντας θα κάνει το κάνει το μαγαζί μπουρδέλο.

Δεν ξέρω πραγματικά υπο αυτές τις συνθήκες τι μας συμφέρει.

Μας συμφέρει να χάσει και να φύγει , όπως φύγει ένας “αρπαγμένος “ πρόεδρος ή να κερδίσει και να συνεχίσει να πουλάει την επικίνδυνη τρέλα του ;

Πάντως να είστε σίγουροι οτι ο Ερντογάν αν δεν ήταν σίγουρος οτι θα κερδίσει τις εκλογές δε θα τις έκανε.

Τις έχει δεμένες απο παντού.

Ο Ερντογάν έχει ξεχάσει να χάνει , δεν του αρέσει να χάνει και δεν είναι σε φάση για να χάσει.

Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά αφού μια ενδεχόμενη κυριαρχία του δεν πρόκειται να αλλάξει την εξέλιξη των πραγμάτων στην γειτονική Τουρκία και ιδιαίτερα στην οικονομία που είναι έτοιμη να “σκάσει”.

Και τις εκλογές να πάρει ο Ερντογάν η οικονομία θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα να ζορίζει τους πολίτες της χώρας αυτής που είναι αλήθεια οτι τα τελευταία χρόνια είχε συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο Ερντογάν έζησε και καλύτερες στιγμές ως πρόεδρος  αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σε μία πολύ δύσκολη φάση και για τον λόγο αυτό ζορίζει εχθρούς και φίλους.

Η αλαζονεία του  τον έχει κάνει καθεστωτικό και αχόρταγο.

Οι φιλοευρωπαίοι Τούρκοι δεν τον θέλουν , δεν τον εμπιστεύονται , τον φοβούνται αλλά δεν μπορούν και να τον ανατρέψουν.

Η νίκη λοιπόν του Ερντογάν στις προσεχείς εκλογές είναι σχεδόν βέβαιη αλλά το θέμα είναι η επόμενη μέρα που θα είναι πολύ δύσκολη.

 

Όσοι έχουν μανία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταφέρουν όλη την ζωή  και την καθημερινότητα τους στο facebook ανεβάζοντας φωτογαφίες ακόμα και απο τα αγαπημένα τους φαγητά που τρώνε στην διάρκεια της ημέρας θα έπρεπε να δούνε την προχθεσινή εκπομπή του Κανάκη βινύλιο απο τον ΑΝτ1.

Η εκπομπή αχολήθηκε ακριβώς με αυτό τον εθισμό κυρίως των νεαρότερων ηλικών με όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να μας φανερώσει τους μηχανισμούς που ενεργοποιπούνται και λειτουργούν πίσω απο αυτή την παράδοση μας άνευ όρων σε όλες αυτές τις  πλατφόρμες επικοινωνίας.

Στην διάρκεια της εκπομπής ειπώθηκαν πολλά και παίχτηκαν ένα σωρό ενδιαφέροντα βίντεο που δείχνουν με πόσο μεγάλη ευκολία και κυρίως ευχαρίστηση χιλιάδες χρήστες του Face book φακελώνονται ηλεκτρονικά μεταφέροντας στην πλατφόρμα όλη τους την ζωή.

Κάτι το οποίο ολόκληρες γεννιές ανθρώπων πριν απο αρκετά χρόνια είχανε παλέψει για να αποφύγουν.

 

Είχε επιτυχία η Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Νέας Καρβάλης για την μόλυνση του περιβάλλοντος που αποφάσισαν οτι θα ξεκινήσουν να μετρούνε με μηχανήματα που θα αγοράσει ο Δήμος.

Σε πρώτη φάση θα νοικιάσει και σε δεύτερη θα αγοράσει προκειμένου να έχουμε ανά πάσα στιγμή τις μετρήσεις που θα μας λένε την αλήθεια και οχι παραμύθια.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα τις απαντήσεις θα τις δώσουν αξιόπιστα μηχανήματα τελευταίας γεννιάς που θα μετράνε σωστά.

 

Άλλη μία εβδομάδα τελειώνει με ένα ωραίο ανοιξιάτικο ίσως και καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες πολύ καλές, πάνω απο τους 20 βαθμούς κελσίου, και έναν ήλιο κυρίαρχο στον ουρανό της πόλης.

Η προθέρμανση για το φετεινό καλοκαίρι συνεχίζεται και είμαστε πανέτοιμοι το πρώτο δεκαήμερο του Μάη να κάνουμε και την πρώτη μας βουτιά στην θάλασσα.

Έτσι είναι ο προγραμματισμός γιατί η θάλασσα είναι ακόμα κρύα για να μην πω παγωμένη και σας τρομάξω.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης