Τάσος Ορφανίδης: «Ασκεί ιδιότυπο μπούλινκ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου»

 Τάσος Ορφανίδης: «Ασκεί ιδιότυπο μπούλινκ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου»

Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Τάσος Ορφανίδης ασκεί κριτική στο Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Γάκη. Η κριτική έχει αφορμή τα λόγια Πριονίδη, στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής (συζήτηση για τη συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια). Η κριτική προς τον κ. Αναστασιάδη αφορά την εκμετάλλευση- ισχυρίζεται ο κ. Ορφανίδης- του ζητήματος της συμφωνίας. Για προεκλογικούς λόγους, συμπληρώνει. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η κριτική προς τον Κώστα Γάκη. Του χρεώνει μπούλινκ στους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου διατυπώνουν διαφορετική άποψη σε σχέση με την άποψη της πλειοψηφίας.

Ο κ. Ορφανίδης δήλωσε χθες, για όσα υποστήριξε ο Χ. Πριονίδης, τα ακόλουθα: « Τα ίδια θα έλεγα αν οποιοσδήποτε προέτρεπε τον οποιοδήποτε να σπάσει τα αυτοκίνητα, τα μαγαζιά των Δεξιών. Εννοείται ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας και οποιασδήποτε προτροπής. Αυτό όμως που μας κάνει να αγανακτούμε και μας φαίνεται παράξενο είναι η αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου. Μιλάμε για έναν πρόεδρο που εδώ και 3,5 χρόνια καταστρατηγώντας οποιοδήποτε γράμμα του κανονισμού παρεμβαίνει, διακόπτει και λέει την άποψη του επί παντός επιστητού με όποιον διαφωνεί. Στην προκειμένη περίπτωση σιγή ιχθύος. Εν ολίγοις η εικόνα αυτή σημαίνει ότι ο πρόεδρος κι ο δήμαρχος συμφωνούν στην προτροπή βίας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει την ευθύνη να επαναφέρει στην τάξη τον οποιοδήποτε κάνει τέτοιες προτροπές. Και οι δύο σε οποιοδήποτε θέμα, ακόμη και σε μικρής σημασία, παρεμβαίνουν και διακόπτουν όποιον από την αντιπολίτευση λέει κάτι που δεν τους αρέσει. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είπε ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο πρόεδρος μια κουβέντα. Να του πουν «σταμάτα ρε Χρήστο».

Για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ορφανίδης δήλωσε: «Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ασκεί ένα ιδιότυπο μπούλινκ, μπούλινκ το λέω με κεφαλαία γράμματα, σε οποιονδήποτε λέει μια άποψη με την οποία δεν συμφωνεί. Δείτε τα βίντεο των συνεδριάσεων. Το μεγαλύτερο μπούλινκ το έχει υποστεί ο κ. Ξουλόγης. Ο δεύτερος είμαι εγώ. Στις πρώτες πέντε λέξεις που θα πεις για μια διαφορετική άποψη, η οποία δεν αρέσει στον πρόεδρο, θα σε διακόψει. Θα το κάνει με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό έχει γίνει αλλεπάλληλες φορές. Εδώ και τρία χρόνια και. Αυτό το μπούλινκ έχει στόχο και τον κ. Μπόνο, σε μικρότερο βαθμό».

Στην παρατήρηση ότι τα ίδια έγιναν επί κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, με στόχο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο κ. Ορφανίδης σχολίασε: «Κανείς δεν πρέπει να επικροτεί τέτοιες ενέργειες και τότε και τώρα. Μιλάμε όμως για μια κοινωνία πιο ώριμη από τότε που σήμερα μπορεί να αντιμετωπίσει πράγματα με μεγαλύτερη λογική».

Τι πιστεύει για τη συμφωνία με τα Σκόπια: «Είμαι από αυτούς που δεν θέλουν να πάρει το όνομα Μακεδονία το γειτονικό κράτος. Ούτε σύνθετο».

Τέλος επί της δήλωσης Πριονίδη με την οποία ανακάλεσε τα λόγια του στη συνεδρίαση, ο κ. Ορφανίδης είπε: «Διάβασα τη δήλωση του κ. Πριονίδη με την οποία ανακαλεί τα λόγια που είπε στο δημοτικό συμβούλιο. Ακούσατε ότι δεν ασχολήθηκα τόσο με τα όσα είπε στη συνεδρίαση όσο με τη συμπεριφορά του προεδρείου, του δημάρχου και των υπόλοιπων συναδέλφων. Να σας πω την αλήθεια, εγώ συγχωροχάρτι δεν μπορώ να δώσω. Δεν είμαι αυτός που δίνει συγχωροχάρτι. Θα το έκανα για οποιοδήποτε έλεγε τα ίδια πράγματα. Το ότι ανασκεύασε σε όσα είπε, δεν είχε άλλο δρόμο. Το αν εννοούσε όσα έλεγε ή αν δεν τα εννοούσε το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος. Θα του το πω και προσωπικά, δεν έπρεπε να ειπωθούν όσα είπε. Ίσα ίσα, θα είμαι αυτός που θα υπερασπιστώ κι ενός αντιπάλου μου το σπίτι, την περιουσία κτλ. Το θέμα για μενα δεν είναι θέμα Πριονίδη. Είναι ότι δεν τον ανακάλεσαν στη τάξη, δεν αντέδρασαν οι συνάδελφοι … Αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα».

 

 

Διαβάστε επίσης