• 7 Μαΐου 2024,

Τελευταίες στιγμές χαλάρωσης

 Τελευταίες στιγμές χαλάρωσης

Είναι γεγονός οτι τα καλοκαίρια ο βαθμός χαλάρωσης είναι μεγαλύτερος αφού σε παρασέρνει το κύμα των τουριστών και γιατί οι υποχρεώσεις απέναντι στ κράτος  είναι ελαφρώς μικρότερες.

Αυτό όσο πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού θα αλλάζει και η πρώτη γεύση θα έρθει με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ο οποίος είναι προγραμματισμένος να πληρωθεί τέλη Σεπτέμβρη και έρχεται και αυτός να προστεθεί σε ένα σωρό άλλες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας απο εμάς απέναντι στο κράτος που τα τελευταία ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ χρόνια έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα.

Αυτή την μετάβαση απο το καλοκαίρι στο Φθινόπωρο και εν συνεχεία στο χειμώνα καλείται να διαχειριστεί ο καθένας απο εμάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά απο τόσα χρόνια στη μέγγενη έχω την εντύπωση οτι μπορούμε όλοι να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.
Το καλό είναι οτι ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός και είναι σαφώς πιο ξεκούραστος αφού έχουμε ξεχάσει , νομίζω οριστικά , εκείνες τις ντάλες που σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούσαν συνθήκες άκρως ασφυκτικές.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου με τον τρίτο στη σειρά καύσωνα να μας εξαντλεί ήταν η περίοδος που πετάξαμε λευκή πετσέτα.

Ενα περίπου δεκαήμερο ξυπνούσαμε νωρίς το πρωί και πέφταμε για ύπνο αργά το βράδυ ιδρωμένοι.

Στην κυριολεξία εκείνο το διάστημα γονατίσαμε !

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός της εβδομάδας θα είναι καλός με καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες πολύ νορμάλ μέχρι 32 βαθμούς η ανώτερη.

Τώρα όσο αφορά το φετεινό χειμώνα οι περισσότερες προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα χειμώνα με αρκετές παγωνιές και χιόνια όπως και περσυνός.

Μάλιστα μας λένε αυτοί που ξέρουν να διαβάζουν τα σημάδια των καιρών οτι και φέτος ο χειμώνας θα ξεκινήσει σχετικά νωρίς.

Συνήθως τα καλοριφέρια ανάβουν εκεί γύρω στις 28 Οκτωβρίου με τον εορτασμό της εθνικής επετείου αλλά και φέτος όπως και πέρσι θα ανάψουν πιο νωρίς.

Τέλος για λόγους καθαρά ψυχολογικούς πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές που υποστηρίζουν οτι θα πρέπει στο τέλος κάθε καλοκαιριού να απαγορευθούν οι ευχές για “καλό χειμώνα” και προτείνουν εναλλακτικά τις ευχές “καλή σαιζόν” ή στην χειρότερη “καλό Φθινόπωρο”.

Πάντως ο Τσίπρας παραμένει αισιόδοξος οτι τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα βγεί οριστικά απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ αφού τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς τελειώνει και το τρίτο επίσημο πρόγραμμα αν και αυτά που έχουμε υπογράψει οτι πρέπει να πληρώνουμε θα έχουν ισχύ  για πολλές ακόμα δεκαετίες.

Καταλαβαίνετε οτι απο την μεριά της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια παραμυθιάσματος αφού παρά το γεγονός οτι τον Αύγουστο του 2018 θα τελειώσει το πρόγραμμα εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε όλους αυτούς τους φόρους και τα χαράτσια που γνωρίσαμε μέσα σε αυτά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ χρόνια.

Απλά αυτό που θα αλλάξει απο τον Αύγουστο του 2018 είναι οτι δεν θα έχουμε πλέον καμμία οικονομική βοήθεια απο τους εταίρους και θα πρέπει να λειτουργούμε το κράτος και να πληρώνουμε και τις υποχρεώσεις μας με αυτά που θα βγάζουμε.

Τέρμα τα δανεικά που λέει και ο Αντώνης ο Ρέμος.

Δηλαδή απο τον Αύγουστο του 2018 αυτό που τελειώνει είναι τα δανεικά και οχι για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ ή ο φόρος εισοδήματος.

Απο 1η του Σεπτέμβρη έχουμε νέα χαλάρωση των capital controls που θέλω να σας θυμίσω οτι απο την το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και μετά περιμένουμε την οριστική τους άρση.

Αντί αυτού προσπαθούν να μας παραμυθιάσουν με νέες χαλαρώσεις που είναι περισσότερο διευκολύνσεις.

Εδώ που έχουμε φτάσει η διαφορά μπορεί να γίνει μόνο με την πλήρη άρση τους.

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο.

Χθες Κυριακή επέστρεψε στην βάση της και η ομάδα του ΑΟΚ που πέρασε μια εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο του Βώλακα.

Η ομάδα έκανε πολύ δουλειά και είναι πλέον με την νεανική αυτή ομάδα που έχει φτιάξει ο Ανυφαντάκης με τους συνεργάτες του να διεκδικήσει το πρωτάθλήμα ,αν και δεν ήταν αυτός ο στόχος του καλοκαιριού , απο την στιγμή που φεύγει απο την μέση η Δόξα Δράμας.

Ο ΑΟΚ στην Γ’ Εθνική είναι καταδικασμένος να παίζει κάθε Κυριακή για να κερδίζει.

Το θέμα είναι οτι θα πρέπει για άλλη μια αγωνιστική σαιζόν να σφίξουμε όλοι τα δόντια και να βοηθήσουμε αυτή την ομάδα επιτέλους να ξεκολήσει απο την μίζερη αυτή Γ’ Εθνική.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά , να περνάτε καλά το κυριότερο και να ρίχνετε και καμμιά ματιά πίσω για αυτά που έρχονται μιας και είμαστε στο τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν.

Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν γίνεται πιο έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να αλλάξουμε εποχή.

Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και οτι σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

Μην χάνετε το κουράγιο και την αισιοδοξία σας και κυρίως τον αυθορμητισμό σας.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης