• 16 Μαΐου 2024,

Τελευταία ευκαιρία εμβολιασμού των υγειονομικών

 Τελευταία ευκαιρία εμβολιασμού των υγειονομικών

Σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου δίδεται η τελευταία ευκαιρία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. του Νομού Καβάλας.

Ή εμβολιάζονται ή «βγαίνουν» σε αναστολή. Από χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε την σταθερή στάση της Κυβέρνησης προκειμένου να τηρηθούν όλα όσα έχουν εξαγγελθεί και είναι νόμος του κράτους. Καθώς λοιπόν η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, όλοι στρέφονται προς την πλευρά των συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων. Θα εμβολιαστούν ή όχι;

Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι βρίσκονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Παρά τα αυξημένα ραντεβού εμβολιασμών χθες και σήμερα, υπολογίζεται ότι 60 περίπου άνθρωποι επιμένουν να μην εμβολιάζονται κι έτσι κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους.

Περίπου 10 είναι αυτοί που βρίσκονται στην ίδια θέση και είναι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας. Είναι μια δική τους απόφαση και επιλογή. Πάντως το σύστημα μπορεί να τους δεχθεί ακόμη κι αν δηλώσουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν σήμερα. Μπορούν να κάνουν το εμβόλιο εντός της ημέρας.

Από πλευράς των καθιερωμένων αριθμών κρουσμάτων κτλ. Χθες ο Νομός Καβάλας είχε 46 κρούσματα, δύο εκ των οποίων στη Θάσο. Κοντά του με 40 κρούσματα χθες ο Ν. Έβρου.

Το Νοσοκομείο έκανε χθες 144 τεστ στον κορωνοϊό και εντόπισε 20 θετικά περιστατικά ενώ την Κυριακή, προχθές, ο ΕΟΔΥ έκανε στο Αμφιθέατρο 164 τεστ και βρήκε 3 θετικά. Ενδιάμεση ηλικία τα 46 έτη, αφορούν έναν άνδρα και δύο γυναίκες.

Διαβάστε επίσης