• 3 Μαΐου 2024,

Tελικά δεν πάνε καλά τα πράγματα …

 Tελικά δεν πάνε καλά τα πράγματα …

Δεν  ειναι μόνο ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω τουριστικά αφού φέτος το καλοκαίρι έχουν  επισκεφτεί την χώρα μας πολύ λιγότεροι τουρίστες είναι και η αύξηση των κρουσμάτων τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού που φέρνει νέα μέτρα και φρενάρει ακόμα και τους Έλληνες τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές αλλα φοβούνται.

Τα πράγματα τελικά δεν πήγανε και δεν πάνε καλά αφού βλέπουμε να ζούμε το χειρότερο σενάριο.

Τα κρούσματα όχι μόνο αυξάνονται αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουμε τον έλεγχο αν δεν τον έχουμε χάσει ήδη.

Αυτή η εξέλιξη είναι που τρομάζει την κυβέρνηση η οποία παίρνει συνεχώς μέτρα προκειμένου να καταφέρει για δεύτερη φορά να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού που έχει επανέλθει.

Δεν έχει επανέλθει πιο δυναμικά απλά εμείς έχουμε χαλαρώσει ή αν θέλετε έχουμε κουραστεί να κρυβόμαστε.

Όπως όλα δείχνουν φέτος το Φθινόπωρο πάμε για μία μετωπική σύγκρουση με τον Covid- 19 αφού ο κλεφτοπόλεμος είναι μία τακτική που μπορεί να έχει αποδώσει  στο παρελθόν αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Δεν γίνεται να κλειστούμε στα σπίτια μας για δεύτερη φορά και να βγαίνουμε από αυτά στέλνοντας πρώτα μήνυμα.

Είναι στο δικό μας χέρι να νικήσουμε τον ιό και σε αυτό το νέο γύρο της αναμέτρησης  με τους νέους όρους αρκεί να είμαστε πειθαρχημένοι σε αυτά που μας λένε.

Κανείς δεν θέλει να φοράει χειρουργική μάσκα στην μούρη λες και παίζει στο σήριαλ Grey’s Anatomy αλλά τι να κάνουμε που δεν γίνεται αλλιώς ;

Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τους ευατούς μας και τους γύρω μας είναι η χρήση χειρουργικής μάσκας.

Από την στιγμή που δεν γίνεται να κλειστούμε και πάλι στα σπίτια μας θα βγαίνουμε από αυτά ως πρωταγωνιστές της γνωστής τηλεοπτικής σειράς Casa de papel.

 

Kαι σα να μην μας φτάνουν τα COVDEX έχουμε και τα NAVTEX  του Ερντογάν που προσπαθεί να ανεβάσει τα ποσοστά της δημοφιλίας του στο εσωτερικό της χώρας του πουλώντας μαγκιές εκτός αυτής.

Προκαλεί , παίζει με την φωτιά και στην τελική γίνεται όλο και πιο δυσάρεστος στους συμπολίτες του που έχουν αποφασίσει να απαλλάχτουν από αυτόν.

Αυτή βέβαια η διαδικασία της απαλλαγής θα είναι δύσκολη και επικίνδυνη αφού ο Ερντογάν φεύγοντας θα πάρει και αναμνήσεις και ενοχές.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί εκτός από δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Θα ζοριστούμε αρκετά και τους επόμενους μήνες αλλά νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε γιατί η ήττα δεν είναι επιλογή.

Όσο χάσαμε , χάσαμε.

Από εδώ και πλέον μόνο νίκες !

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης