Τέσσερα ΕΠΑΛ του Νομού Καβάλας ενισχύονται από το ΝΟΗΣΙΣ

 Τέσσερα ΕΠΑΛ του Νομού Καβάλας ενισχύονται από το ΝΟΗΣΙΣ

Τέσσερα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) του Νομού Καβάλας θα ενισχυθούν και φέτος (σχολική χρονιά 2019-2020) από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ της Θεσσαλονίκης. Τα σχολεία συμμετέχουν δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 3ετές πρόγραμμα «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ» που υλοποιεί το ΝΟΗΣΙΣ, από το οποίο έχουν οικονομικό όφελος για συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις. Το ποσό είναι περίπου 2.500 ανά σχολείο και ανά έτος.

Η υλοποίηση του προγράμματος για φέτος (ουσιαστικά πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στο οποίο συμμετέχει το ΝΟΗΣΙΣ) αρχίζει αυτήν την περίοδο. Κάθε σχολική επιτροπή των Δήμων των συμμετεχόντων σχολείων υπογράφει τώρα τη σχετική σύμβαση. Πέρσι από το Δήμο Καβάλας συμμετείχαν στο πρόγραμμα (ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του ΝΟΗΣΙΣ) το 1ο και 4ο ΕΠΑΛ. Φέτος στα δύο σχολεία προστέθηκε το 4ο ΕΠΑΛ.

Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης ΕΠΑΛ από το Δήμο Νέστου.

(Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ είναι ένας πολιτιστικός και επιμορφωτικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Προσφέρει στο κοινό το περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού).

Διαβάστε επίσης