• 2 Απριλίου 2020,

Μπορεί και να είναι ξανά υποψήφια δήμαρχος η Δήμητρα Τσανάκα! 

 Μπορεί και να είναι ξανά υποψήφια δήμαρχος η Δήμητρα Τσανάκα! 

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον της Δήμητρας Τσανάκα στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο Καβάλας ειδικότερα.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί σε αποχώρηση της, μη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Την Τετάρτη το βράδυ ωστόσο έκανε διαφορετικές δηλώσεις, με τις οποίες αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η κ. Τσανάκα ήταν καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή του Ένα τσάνελ, την οποία παρουσιάζει ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ. Αφού συζητήθηκαν πολλά και διάφορα η κ. Τσανάκα ρωτήθηκε για το μέλλον της στα κοινά.

Η απάντηση της πρώην Δημάρχου ήταν η ακόλουθη (απομαγνητοφωνημένο κείμενο):

« Κατ’ αρχήν πρέπει να πληροφορήσω τους συνδημότες μου ότι είμαι μια χαρά. Φαίνεται άλλωστε. Ξεκουράζομαι. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν τόσο ξεκούραστη. Είναι πολύ καλό που κράτησα τη θέση μου στο δημοτικό συμβούλιο και στην δημοτική παράταξη. Κρατάει το μυαλό μου ζωντανό και τα ενδιαφέροντα μου ζωντανά. Βγαίνω από το σπίτι μου όχι για να πάω στις καφετέριες και πιώ καφέδες με τις διάφορες φιλενάδες μου. Βγαίνω για σοβαρούς σκοπούς και νομίζω ότι τη δουλειά μου τη συνεχίζω όπως θα έπρεπε. Θα μπορούσα και να δουλέψω. Κάπου π.χ. διευθύντρια μιας κλινικής.

Πάρα πολύ θα το ήθελα. Ιατρείο όχι. Φτάνει τόσο. Είναι δύσκολο. Πάμε τώρα στο τι θα κάνω στην επόμενη 4ετια. Ακούστε. Εγώ νόμιζα ότι το χούι βγαίνει μαζί με την ψυχή μας. Κάποιος πολιτικός μου είπε ότι αυτό είναι λάθος. Αυτό συμβαίνει για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Του πολιτικού το χούι βγαίνει 40 μέρες μετά την ψυχή σου. Γιατί μπορεί να ξαναζωντανέψεις, οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Ο άνθρωπος αυτός είχε δίκιο.

Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα σε 4 χρόνια.

Δεν ξέρω πως θα είναι η πατρίδα μας, η πόλη μας. Πως θα είμαι εγώ. Έχω το γνώθι σαυτόν. Ξέρω όταν μπορώ να προσφέρω αν μπορώ να προσφέρω. Θέλω να σας πω ότι το μυαλό όλων μας,  που έχουμε δουλέψει στην προσφορά και στην αντιπολίτευση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ποτέ δεν θα βγει από αυτήν την… Εδώ καθόμαστε 7 και 8 ώρες στο δημοτικό συμβούλιο, ο κόσμος μας λέει μα είστε τρελοί; Μας ρωτά πως αντέχουμε…

Κι όμως αντέχουμε γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Λοιπόν δεν ξέρω. Μπορεί να βρεθώ στην Περιφέρεια. Μπορεί να βρεθώ υποψήφια σε βουλευτικές εκλογές. Μπορεί και να βρεθώ σε δημοτικές εκλογές. Τα πάντα… Πριν από όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον κόσμο. Αν ο κόσμος με θέλει, εγώ δεν τα βάζω κάτω. Αν δε με θέλουν, θα πάω σπίτι μου. Δεν έχω πρόβλημα.

Τα μηνύματα μέχρι στιγμής οφείλω να πω- κάτι που με αφήνει πάρα πολύ ικανοποιημένη- στο δρόμο η συμπεριφορά του κόσμου. Αγκαλιές, φιλιά, τι κάνεις Δήμητρα, γεια σου Δήμαρχε, πως είσαι Δήμαρχε, αγάντα Δήμαρχε, να προσέχεις… Αυτά είναι για εμένα πάρα πολύ καλά γιατί έχω στα μάτια μου εικόνες παλιότερες Δημάρχων που φεύγανε και δεν τους έλεγαν καλημέρα. Λοιπόν. Βλέποντας και κάνοντας κι ανάλογα με το τι θέλει ο κόσμος.

Διαβάστε επίσης