• 19 Απριλίου 2024,

Θα ανακαινιστεί το παλαιό κτίριο στο ΕΚΑΒ Καβάλας

 Θα ανακαινιστεί το παλαιό κτίριο στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Μετά από πολυετείς προσπάθειες, οι οποίες έγιναν κυρίως στην Καβάλα από τους διευθυντές του τοπικού ΕΚΑΒ και το σωματείο εργαζομένων σε αυτό, μπαίνει στην τελική ευθεία το έργο της συντήρησης του κτιρίου του τοπικού ΕΚΑΒ. Πρόκειται για ένα κτίριο που είναι σε πολύ κακή κατάσταση,  φιλοξενεί το ΕΚΑΒ Καβάλας εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Δίπλα του μετασκευάστηκε και λειτουργεί πρόσφατα κι άλλο κτίριο, για τις ανάγκες της ίδιας υπηρεσίας. Στο καινούργιο κτίριο εργάζονται διοικητικοί υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας. Στο παλιό όπου θα γίνει εργασία συντήρησης έχουν την έδρα τους τα πληρώματα των ασθενοφόρων ενώ στο ίδιο κτίριο λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ. Η εισήγηση του Θωμά Αγγελόπουλου εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Οι εργασίες είναι στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν. Η δαπάνη θα είναι περίπου 20 χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα που χρειάζονται για μία καλύτερη ανακαίνιση είναι σαφώς περισσότερα αλλά και αυτό το ποσό κρίνεται ικανοποιητικό. Η ανακαίνιση των χώρων του παλαιού κτιρίου θα γίνει γρήγορα σχετικά. Και στα 14 δωμάτια. Νωρίτερα θα χρειαστεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας, αίτημα που θα διατυπωθεί προς την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Καβάλας.

Προηγήθηκε εισήγηση του διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Αγγελόπουλου η οποία εγκρίθηκε από την κεντρική διοίκηση προ λίγων ημερών. Οι παρεμβάσεις θα δημιουργήσουν καλύτερους χώρους στο εφημερίο, θα ξεχωρίσουν τα αποδυτήρια σε ανδρών- γυναικών ενώ θα ανακαινιστεί η κουζίνα, οι τουαλέτες κτλ.

Αναφέρεται στην εισήγηση του κ. Αγγελόπουλου ότι όλοι οι χώροι πρέπει να ανακαινιστούν για να γίνουν λειτουργικοί και αξιοπρεπείς.
Το ίδιο αίτημα προωθούσε επί σειρά ετών το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζόμενων. Όταν το ΕΚΑΒ ζήτησε και πήρε το επιπλέον κτίριο και δρομολόγησε την ανακαίνιση του, αμέλησε να κάνει το ίδιο για το βασικό κτίριο του. Αυτό που χρησιμοποιούν οι διασώστες και οδηγοί. Και αυτό το κτίριο ανήκει στην Παιδόπολη Καβάλας (σήμερα ΚΚΠ ΑΜΘ) φιλοξενεί το ΕΚΑΒ από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε, αποχωρώντας από το νοσοκομείο.

Όσοι θυμούνται ή γνωρίζουν έχουν να αναφέρουν ότι πριν τα κτίρια της Παιδόπολης το ΕΚΑΒ εξυπηρετούνταν στο πάνω νοσοκομείο. Δηλαδή στο κτίριο του Σανατορίου και της Ορθοπεδικής κλινικής. Στο μεταξύ το ΕΚΑΒ Καβάλας μεγάλωσε κι έτσι ενώ χρησιμοποιούσε λίγους χώρους, έφθασε σήμερα να λειτουργεί σε δύο διαφορετικά κτίρια.

 

Διαβάστε επίσης