Θα είναι καθαρά τα σχολεία σήμερα που θα ξαναλειτουργήσουν;

 Θα είναι καθαρά τα σχολεία σήμερα που θα ξαναλειτουργήσουν;

Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας έδωσε χθες μεγάλη προτεραιότητα προκειμένου να καθαριστούν τα σχολεία – εκλογικά τμήματα- ώστε να ξαναλειτουργήσουν χωρίς προβλήματα σήμερα. Η δουλειά έγινε σε δύο φάσεις. Πρώτα τα σχολεία καθαρίστηκαν εσωτερικά, στη συνέχεια οι μεγάλες σακούλες με τα απορρίμματα «βγήκαν» στην είσοδο του κάθε σχολείου (φωτογραφίες). Από τα σχολεία πέρασε απορριμματοφόρο για όλα τα υπόλοιπα. Λόγω του ότι τα εκλογικά τμήματα ήταν διπλάσια και οι κάλπες 4 συνολικά, το άχρηστο εκλογικό υλικό ήταν περισσότερο. Εξ αυτού του λόγου οι σακούλες με τα σκουπίδια πολλές.

Ο Δήμος Καβάλας ισχυρίζονταν ότι ως χθες το μεσημέρι θα είχε προλάβει να καθαρίσει ολοκληρωτικά τα σχολεία, τις αυλές κτλ. Αν απαιτούνταν η δουλειά θα συνεχίζονταν και τις απογευματινές ώρες. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Δήμο Καβάλας συγκρότησε ειδικά συνεργεία για όλες αυτές τις εργασίες. Όπως φαίνεται θα παραμείνουν στα σχολεία οι κάλπες και τα παραβάν, θα μπουν σε μια γωνιά να μην ενοχλούν- για να χρησιμοποιηθούν πάλι την Κυριακή στην επαναληπτική ψηφοφορία.

Σήμερα το μεσημέρι θα εργαστούν στα σχολεία (πρώτη φορά από την Πέμπτη το μεσημέρι) για να τα καθαρίσουν οι σχολικές καθαρίστριες. Αυτό θα γίνει μετά το σημερινό μάθημα. Οι σχολικές καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν «σιωπηλά» αλλά και συγκεκριμένα επειδή ο Δήμος Καβάλας δεν τις προτίμησε στη διαδικασία των εκλογών. Οι σχολικές καθαρίστριες σημειώνουν ότι καθαριότητα στα σχολεία χθες και προχθές έπρεπε να κάνουν άλλων ειδικοτήτων δημοτικοί υπάλληλοι. Για αυτούς λένε μάλιστα ότι για φύλαξη και καθαριότητα θα εισπράξουν επίδομα 200 ευρώ.

Διαβάστε επίσης