• 18 Μαΐου 2024,

Θα έρθουν κι άλλοι!» δηλώνει ο Μάκης Δημητριάδης για το ΒΙΟΠΑ

 Θα έρθουν κι άλλοι!» δηλώνει ο Μάκης Δημητριάδης για το ΒΙΟΠΑ

Ύστερα από οκτώ περίπου χρόνια υπομονής, επιμονής και προσπαθειών ο ξυλουργός Μάκης Δημητριάδης μπορεί να είναι πλέον χαρούμενος, διότι σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το ξυλουργείο του σε οικόπεδο του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας. Σε ένα περίπου μήνα λοιπόν το ξυλουργείο του κ. Δημητριάδη που μέχρι σήμερα λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου θα αλλάξει έδρα.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο καβαλιώτης επαγγελματίας για τη μεταφορά της επιχειρήσεώς του, μάλλον παράλογη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Αυτό υποστήριξε κι εκείνος από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, όπου μας μίλησε για το θέμα. Το δύσκολο εγχείρημα ο κ. Δημητριάδης το τόλμησε θεωρώντας πως κάθε άνθρωπος στη ζωή του έχει κάποιες ευκαιρίες. Ως μια ευκαιρία αντιμετώπισε ο επαγγελματίας και τη μεταφορά του ξυλουργείου του.

Η μεταφορά όμως συντελείται από ένα μικρότερο επαγγελματικό χώρο σε ένα νέο οικόπεδο το οποίο εξασφάλισε με ευνοϊκούς όρους αγοράς. «Φεύγω από μία γειτονιά εντός του πολεοδομικού ιστού, μεταφέροντας μια επιχείρηση που αναπόφευκτα προκαλεί όχληση. Μεταφέρομαι προκειμένου να μπορέσω να λειτουργήσω το κατάστημά μου με διαφορετικό ωράριο, με διαφορετικούς όρους και χωρίς να δημιουργώ προβλήματα στους γείτονές μου», παρατήρησε ο επαγγελματίας.

Το επιχειρηματικό πλάνο του κ. Δημητριάδη εντάχθηκε σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο και ειδικότερα στο πρόγραμμα LEADER της Αναπτυξιακής Καβάλας. Οι προετοιμασίες για τη δημιουργία υποδομής στο οικόπεδο, λόγω των γνωστών εδαφικών προβλημάτων του ΒΙΟΠΑ, υλοποιήθηκε όπως ακριβώς είχε προτείνει η πολεοδομία Καβάλας. Προηγήθηκε δηλαδή η διαδικασία της πασσαλόπηξης – τοποθέτησης συνδετήριων δοκών – μπαζωμάτων – τοποθέτησης ενισχυμένων πλακών.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι η προετοιμασία του οικοπέδου όπου θα θεμελιωθεί το βιομηχανικό κτήριο για τη μεταφορά έκαστης επιχείρησης δεν είναι κάτι απλό. Επιπλέον, η δαπάνη για τη δημιουργία της ορθής υποδομής είναι δαπανηρή, ίσως μάλιστα να φτάνει και πενταπλάσιο ποσό από εκείνο που θα απαιτούνταν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο με φυσιολογικό υπόβαθρο.

Ο Μάκης Δημητριάδης αναμένει τη μεταφορά κι άλλων επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ. Το διαπίστωσε ενόσω προετοίμαζε τις δικές του εγκαταστάσεις όταν και δέχθηκε επισκέψεις κι ερωτήσεις αρκετών ενδιαφερόμενων. Φορέας διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου δεν υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο, άρα κανείς δε μπορεί να βασιστεί εκεί για βοήθεια.

Διαβάστε επίσης