• 5 Μαΐου 2024,

«Όταν έχει αποχή όλοι εμφανίζονται με δικηγόρο»

 «Όταν έχει αποχή όλοι εμφανίζονται με δικηγόρο»

Υπό κανονικές συνθήκες η χθεσινή ημέρα θα ήταν ημέρα ταυτόχρονων συνεδριάσεων, τόσο του μονομελούς όσο και του τριμελούς, στο Δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Επειδή η αποχή των Δικηγόρων, που άρχισε την Τετάρτη συνεχίστηκε και χθες, τα δικαστήρια ήταν αναμενόμενο να υπολειτουργήσουν. Το τριμελές είχε στο πινάκιό του 24 υποθέσεις. Δικάστηκε μόνο μία. Για τις υπόλοιπες δόθηκαν αναβολές. Το μονομελές επρόκειτο ν΄ ασχοληθεί με 37 υποθέσεις. Ασχολήθηκε μόνο με μία. Στις υπόλοιπες δόθηκαν αναβολές λόγω της αποχής των Δικηγόρων. Κατόπιν τούτου τα δικαστήρια είχαν ολοκληρώσει τη χθεσινή του συνεδρίαση στις 10.30 το πρωί.

Η δεύτερη μέρα αποχής των Δικηγόρων προέκυψε με απόφαση της ολομέλειας των Προέδρων. Εγκαίρως ο τοπικός σύλλογος αποφάσισε αποχή μόνο την Τετάρτη. Στην πορεία η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων επέκτεινε την αποχή και χθες Πέμπτη κι έτσι ο Σύλλογος συμμορφώθηκε.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το σχόλιο συμπολίτη δικηγόρου, ο οποίος βλέποντας τις αναβολές που δόθηκαν χθες και στα δύο δικαστήρια, είπε χαρακτηριστικά: «Όταν υπάρχει αποχή, όλοι εμφανίζονται με δικηγόρο», εννοώντας ότι προκειμένου οι κατηγορούμενοι να εξασφαλίσουν αναβολή της υπόθεσής τους, επικαλούνται την αποχή των δικηγόρων, για να μεταθέσουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους λίγους μήνες αργότερα.

 

 

Διαβάστε επίσης