• 19 Απριλίου 2024,

Θα γίνει της … λαγάνας !!!

 Θα γίνει της … λαγάνας !!!

Έχουμε γράψει αυτές τις ημέρες για τον ταραμά, για τους μεζέδες τους εκλεκτούς στο τραπέζι με τα κούλουμα, για τον χαρταετό και δεν γράψαμε για την λαγάνα που την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ έχει την τιμητική της.

Την Καθαρά Δευτέρα η μέρα ξεκινάει και τελειώνει με την παραδοσιακή λαγάνα που στην Καβάλα είναι φοβερή.

Ευτυχώς έχουμε πάρα πολύ καλά αρτοποιεία εντός και εκτός πόλης που μπορούν και φτιάχνουν κάθε χρόνο τις καλύτερες λαγάνες.

Σπάνια στην Καβάλα θα πέσετε πάνω σε αρτοποιείο που δεν έχει κάνει καλή λαγάνα.

Στα αρτοποιεία και στα καταστήματα με οπτικά είναι γνωστό οτι η Καβάλα δεν πιάνεται.

Ξέρω ανθρώπους από άλλους Νομούς που έρχονται στην Καβάλα μόνο και μόνο για να αγοράσουν γυαλιά ηλίου.

Τέλος πάντω το θέμα σήμερα είναι η λαγάνα και οχι τα οπτικά τα οποία θα μας απασχολήσουν και αυτά με την σειρά τους  μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρα διότι τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο αξεσουάρ τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι.

Όσο αφορά την λαγάνα τώρα που είναι περισσότερο απαραίτητη και απο τον ταραμά την μέρα αυτή θα πρέπει να την προμηθευτείτε νωρίς το πρωί για να είναι ζεστή και ξεροψημένη.

Οχι στην λαγάνια νια νιά !

Να είναι τραγανή για να γίνει το νταλαβέρι.

Αν έχεις μπροστά στο τον σωστό ταραμά και την σωστά φουρνισμένη λαγάνα δεν θέλεις τίποτα άλλο.

Μπορείς να την βγάλεις όλη την ημέρα και να είσαι και βασιλιάς !

 

Όπου ξηλώνονται παρτέρια να είστε σίγουροι ότι στην θέση τους θα μπούνε τραπεζοκαθίσματα ή τραπεζοκαρέκλες όπως συνηθίζει να λέει ένας φίλος.

Περισσότερα τραπεζοκαθίσματα περισσότερος τζίρος για τα μαγαζιά αλλά και το λελουδικό χρειάζεται ρε λεβέντες.

 

Μέσα στις πάρα πολλές επιλογές που έχουμε για το τριήμερο είναι και το νυχτερινό σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό.

Παραμονή Καθαράς Δευτέρας το χιονοδρομικό κέντρο μας καλεί για μία μοναδική εμπειρία με νυχτερινό σκι αλλά και ένα φοβερό πάρτι με dj.

Οι λάτρεις του σπορ νομίζω οτι δεν έχετε λόγο να αρνηθείτε αν και αυτή την περίοδο είναι αλήθεια οτι μας τραβάει περισσότερο η θάλασσα παρά το βουνό.

 

Ο Πατρίκ Ογκουνσότο που είναι Νιγηριανός ποδοσφαιριστής και έχει παίξει ποδόσφαιρο στην χώρας μας με διάφορες ομάδες είναι αυτός που θα μπεί στο Survivor No3 σύμφωνα με το ρεπορτάζ το οποίο λέει οτι ο πρώην παίκτης είχε κάνει αίτηση και στο Survivor No2 αλλά τότε δεν ήταν τυχερός.

Ο Τούρκος παραγωγός του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι έτοιμος να βάλει στο παιχνίδι , προκειμένου να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης, ακόμα και την Ραφαέλα Καρά που λέει ο λόγος.

Το παιχνίδι παρά την ακριβή του παραγωγή κάνει πολύ χαμηλές τηλεοπτικές πτήσεις και αυτό είναι θέμα, αν οχι ακόμα πρόβλημα, γιατί θα καταλήξει σε πρόβλημα αν δεν μπορέσει να ανακάμψει στον τομέα αυτό.

Το Survivor No1 ήταν πραγματικά ένα τηλεοπτικό φαινόμενο με φοβερά νούμερα και έδωσε την εντύπωση στον Τούρκο παραγωγό του οτι κάθε χρόνο έτσι θα είναι.

Εμ έλα που δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή αν και έχω την εντύπωση οτι το Survivor No3  θα πάει καλύτερα απο το 2 που ήταν σκέτη αποτυχία.

 

Σε μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας έχει επιλέξει να ζει η χρυσή κληρονόμος η Αθηνά Ωνάση η οποία μετά τον χωρισμό της θέλει διακριτικότητα.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατοικοι της περιοχής έχουν στάβλους και ασχολούνται με άλογα που είναι και η μεγάλη αδυναμία της Αθηνάς που έχει φάει στην κυριολεξία μία ολόκληρη περιουσία σε αυτό το σπορ.

Φαίνεται οτι το κορίτσι συνεννοείται καλύτερα μετα άλογα παρά με τους ανθρώπους.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παρά το γεγονός οτι μπαίνουμε στην Σαρακοστή παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης