• 6 Μαΐου 2024,

Θα μειωθούν κι άλλο οι εμβολιασμοί στο Νομό Καβάλας

 Θα μειωθούν κι άλλο οι εμβολιασμοί στο Νομό Καβάλας

Οι ανεπίσημες πληροφορίες για τα επόμενα ραντεβού των εμβολιασμών στο Ν. Καβάλας επιβεβαιώνουν πλήρως το συμπέρασμα κάμψης της ίδιας διαδικασίας. Τόσο αυτήν όσο κυρίως την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί στο Νομό μας θα λιγοστέψουν αφού περιορίζονται αρκετά τα σχετικά ραντεβού.

Προχθές Κυριακή στη Θάσο δεν έγινε ούτε ένα εμβόλιο! Στο ίδιο μήκος κύματος οι ανακοινώσεις που έκανε χθες η Κυβέρνηση. Τα στοιχεία που παρουσίασε δείχνουν ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι στις τελευταίες θέσεις από πλευράς εμβολιασμών.

Έχει ολοκληρωμένους εμβολιασμούς μόνο στο 32% των κατοίκων της. Από πλευράς κρουσμάτων και ασθενών με κορωνοϊό, η κατάσταση στο Νομό Καβάλας δεν έχει αλλάξει. Υπάρχει μια μικρή, ελάχιστη αύξηση και στις δύο κατηγορίες. Η οποία ίσως και να είναι προσωρινή.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου Καβάλας να κλείσει και τα λίγα περιστατικά να προωθούνται στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες από την Κυβέρνηση έγιναν γνωστά τα ακόλουθα στοιχεία της εμβολιαστικής δραστηριότητας στη χώρα:

«Οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου πελάγους αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η συγκεκριμένη περιφέρεια «προηγείται» (ποσοστιαία) στην άτυπη κούρσα και των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Δεύτερη στην σχετική λίστα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το 52% των κατοίκων να έχει κάνει την μια – τουλάχιστον – δόση και το 44% να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τρίτη είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχα ποσοστά 45% και 39% και τέταρτη, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική με 51% και 38% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, τα χειρότερα ποσοστά είναι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Εδώ έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση μόνο το 39% ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 31%. Ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου (41% και 32%), Δυτικής Ελλάδας (40% και 32%), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (39% και 32%) και Βορείου Αιγαίου (39% και 32%)».

Διαβάστε επίσης