• 20 Απριλίου 2024,

Θα `ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη

 Θα `ναι σαν να μπαίνει η  Άνοιξη

Η προχθεσινή Τρίτη ήταν πραγματικά σαν να μπαίνει η άνοιξη.

Ηλιοφάνεια καραμπινάτη και 17 βαθμούς το μεσημέρι με όλες τις καφετέριες να έχουν βγάλει τραπεζάκια έξω.

Τετάρτη – Πέμπτη μια ψιλοαστάθεια αλλά Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή πολύ καλός καιρός, εκτός απροόπτου πάντα ,γιατί εκεί που είμαστε στις λιακάδες μπορεί να σκάσει κανά βαρομετρικό απο την Ιταλία και να μην ξέρουμε που να κρυφτούμε.

Πάντως με τις μέχρι τώρα προβλέψεις ο καιρός θα είναι καλός και τουλάχιστον χωρίς φαινόμενα.

Μην ξεχνάτε οτι την Κυριακή έχουμε και το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον δεύτερο ΑΟΚ και τον πρώτο Νέστο.

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τέσσερις βαθμοί και ο ΑΟΚ αν θέλει να ελπίζει στην πρώτη θέση  θα πρέπει απλά να κερδίσει.

Μόνο με νίκη και με τους τρεις βαθμούς η ομάδα μας μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι της πρωτιάς αν και στη συνέχεια έχει και αυτός όπως και ο Νέστος δύσκολα παιχνίδια να δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Τώρα όσο αφορά την απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης να κάτσουν οι φίλοι του Νέστου στο πέταλο είναι σωστή για τον λόγο οτι στην κερκίδα της θάλασσας υπάρχουν φίλαθλοι του ΑΟΚ που έχουν πληρώσει και έχουν πάρει διαρκείας για την κερκίδα εκείνη.

Θα ήταν άκομψο απο την μεριά της διοικούσας να τους έβγαζε για να βάλει του φίλους του Νέστου που μπορούν να βολευτούν στο πέταλο.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι του Νέστου θα κάτσουν εκεί.

Αν η κερκίδα της θάλασσας ήταν απο την αρχή του πρωταθλήματος κλειστή τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και θα μπορούσε να ανοίξει εκτάκτως για τους φίλους του Νέστου.

Απο την στιγμή όμως που σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ΑΟΚ στην συγκεκριμένη κερκίδα έχουν πουληθεί περίπου 200 διαρκείας δεν είναι σωστό να δοθεί η κερκίδα αυτή στους φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Μακάρι την Κυριακή να έχει καλό καιρό , να πάει ο κόσμος στο γήπεδο και απο την Καβάλα και απο τον κάμπο και να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο.

 

Σε λίγες ημέρες έχουμε και την γιορτή των ερωτευμένων και θα πρέπει οι ερωτευμένοι άνθρωποι να μην ξεχάσουν το ταίρι τους.

Μία ακόμα ξενόφερτη γιορτή που όμως έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους και στην χώρα μας.

Βέβαια η γιορτή αυτή έχει περάσει απο διάφορες φάσεις όσο αφορά τον εορτασμό της στην Ελλάδα αφού μέχρι και πριν απο μερικά χρόνια την ημέρα αυτή την γιορτάζαμε με μπαλόνια και αρκουδάκια που έγραφαν πάνω διάφορα μηνύματα αγάπης.

Ιδιαίτερα την εποχή του Top Gun είμασταν ζίγκα στο αρκουδομπάλονο και στις τούρτες στο σχήμα καρδιάς.

Με το πέρασμα των χρόνων ωριμάσαμε αλλάξαμε συνήθειες προς το καλύτερο και πλέον επιλέγουμε την ημέρα αυτή όσοι έχουν αποφασίσει να την γιορτάσουν να το κάνουν με ένα ωραίο και ρομαντικό γεύμα ή με ένα μπουκάτο λουλούδια.

 

Σε έξαρση αυτή την περίοδο η εποχική γρίπη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Χρειάζεται λένε οι γιατροί προσοχή και να τηρούνται αυστηρά οι όροι ατομικής καθαριότητας ενώ θα πρέπει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Άθληση , καθαριότητα με έμφαση στο πλύσιμο χεριών , και κατανάλωση φρούτων για να περιορίσουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε.

Και αν παρόλα αυτά δεν τα καταφέρουμε να είναι όσο το δυνατόν γίνεται πιο ήπια η ανάρρωση χωρίς γκρίνες και μίρλες.

Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που όταν αρρωσταίνουν και απο μία εποχική γρίπη βγάζουν έναν άλλο ευατό αφού δεν μπορούν καθόλου.

Όλες οι ασθένειες ακόμα και οι πιο απλές χρειάζονται υπομονή.

Η εποχική γρίπη σας θυμίζω οτι ξεκινάει περίπου τον μήνα Νοέμβριο και πάει μέχρι και τέλη του Μάρτη.

Εμείς πάντως επιμένουμεοτι πίσω απο αυτό το κύμα κακοκαιρίας που θα μας επηρεάσει ελάχιστα (σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας) κρύβεται η άνοιξη.

Τα ψέματα τελειώσανε και ο χειμώνας οδεύει προς την λήξη του.

 

Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείτε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παρά το γεγονός οτι μπήκαμε στον μήνα Φεβρουάριο παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

Φαίνεται οτι πάμε για ένα τριήμερο με καλό σε γενικές γραμμές καιρό.

Ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες μας περιμένουν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης