• 6 Δεκεμβρίου 2023,

Θάσος-Σαμοθράκη: Ελάχιστες οι τωρινές κρατήσεις – Ποντάρουν σε Ιούλιο-Αύγουστο

 Θάσος-Σαμοθράκη: Ελάχιστες οι τωρινές κρατήσεις – Ποντάρουν σε Ιούλιο-Αύγουστο

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι άνθρωποι του τουρισμού στα δύο νησιά της Βορείου Ελλάδος – Μιλούν για μακρόσυρτο, σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού


Για μακρόσυρτο, σταδιακό καλοκαιρινό άνοιγμα κάνουν λόγο ξενοδόχοι της Θάσου και της Σαμοθράκης που επί του παρόντος έχουν ελάχιστες κρατήσεις και αυτές κυρίως για την περίοδο Ιουλίου  – Αυγούστου.

Ωστόσο δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και αναμένουν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου περσινού τζίρου καθώς ποντάρουν στην ανάγκη ξένων και Ελλήνων για διακοπές μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού, με αλλεπάλληλα lockdown και σκαμπανεβάσματα, και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που αποτελεί το κλειδί για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, με τους όποιους, αρχικά, περιορισμούς.

Όπως λένε, το ισχυρό brand name που έχτισε η χώρα μας κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, η στρατηγική της να δηλώσει έγκαιρα το παρών στους δυνητικούς ταξιδιώτες αλλά και η κατεξοχήν προτίμηση των τουριστών για τη χώρα μας, είναι οι βασικοί λόγοι που εμπνέουν αισιοδοξία για μια «επιτυχημένη» σεζόν, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών που δημιουργεί ο κορωνοϊός.

Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας έχει ως στόχο την επίτευξη του 50% της ταξιδιωτικής κίνησης του 2019 ώστε να πάρει η χώρα και την απαραίτητη δημοσιονομική «ανάσα».

«Πέρυσι είμασταν στο 25% συγκριτικά με το 2019, φέτος ευελπιστούμε να φτάσουμε στο 50%. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε στο σημείο να έχουμε τέτοιες χαμηλές προσδοκίες, ωστόσο δεδομένης της κατάστασης, ακόμη και στο ήμισυ της ταξιδιωτικής κίνησης του 2019 να φτάσουμε, θα είμαστε ικανοποιημένοι» λέει μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης υπογραμμίζοντας πως την ερχόμενη Δευτέρα θα φτάσουν οι πρώτοι Πολωνοί τουρίστες, για φέτος, στο νησί, ένα γκρουπ 180 ατόμων, και έπεται στις αρχές Ιουνίου ένα γκρουπ από την Τσεχία.

«Τα ξενοδοχεία στη Θάσο ανοίγουν σταδιακά, σε πρώτη φάση είναι ελάχιστα αυτά που λειτουργούν. Το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι μακρόσυρτο, ήδη χάθηκε ο Μάιος, ωστόσο  ευελπιστούμε να έχουμε μια καλή περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο», σημειώνει ο κ. Παρασχούδης επισημαίνοντας πως υπάρχουν κάποια vouchers από πέρυσι, τα οποία είναι ανοιχτά, με αποτέλεσμα να αλλάζουν, ανά πάσα στιγμή, οι ημερομηνίες κατά τις οποίες οι τουρίστες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι κρατήσεις, που μέχρι τώρα είναι ελάχιστες, είναι στον αέρα, καθώς δεν έχουν δοθεί προκαταβολές και δεν αποκλείεται να ακυρωθούν τελευταία στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τις κρατήσεις που υπάρχουν από Αγγλία, Σκανδιναβία και Γερμανία, οι ελεύσεις στο νησί αναμένονται από τον Ιούλιο, ενώ από τα Βαλκάνια ξεκινούν από τέλη Ιουνίου.

Αναφορικά με τους Έλληνες, αυτοί αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά οι τουρίστες της τελευταίας στιγμής και κυρίως του Αυγούστου. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Παρασχούδης προτρέπει όσους θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στο σμαραγδένιο νησί να κάνουν άμεσα τις κρατήσεις τους καθώς ο Αύγουστος εκτιμάται πως θα έχει ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες.

Σαμοθράκη: Κρατήσεις στο 5% με 10%

«Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα αναφορικά με τις κρατήσεις, επί του παρόντος είμαστε στο 5 με 10% της πληρότητας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο» σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr, o αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης και πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού Γιάννης Γλήνιας υπογραμμίζοντας πως η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να είναι καλή για το νησί δεδομένου πως είναι ένας εναλλακτικός προορισμός χωρίς να σημειώνεται κοσμοσυρροή, όπως σε αλλά πιο κοσμοπολίτικα νησιά.

Οι ελάχιστες κρατήσεις που υπάρχουν είναι προς το παρόν από Βαλκάνιους, Άγγλους, Γερμανούς και Ιταλούς και λιγότερο από Έλληνες που άλλωστε είναι περισσότερο της τελευταίας στιγμής και είναι αυτοί που πέρυσι προσέφεραν μια ισχυρή στήριξη, καθώς επέλεξαν τη Σαμοθράκη για τις διακοπές τους.

πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης