The REVENANT των θεσμών

 The REVENANT των θεσμών

Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν οι κακόμοιροι οι πρόσφυγες που έχουν καταλάβει οτι αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Ειδομένης βουτηγμένοι μέσα στην λασπούρα και την δυσωδία.

Είναι φυσιολογικό οτι απο την στιγμή που δεν ασχολείται κανείς μαζί τους και κανείς κυρίως δεν έχει διάθεση να τους βοηθήσει και ΄να δώσει λύση στο πρόβλημα τους αποφάσισαν να ψάξουνε να βρούνε μόνοι τους τα περάσματα για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Η Γερμανία της Μέρκελ που θέλει ανοιχτά σύνορα καταλα΄βαίνετε οτι ευνοείται απο την πολιτική του φράχτη και για τον λόγο αυτό δεν παίρνει πρωτοβουλία να ανατρέψει αυτή την κατάσταση ομηρίας.

Στις δηλώσεις η Μέρκελ θέλει ανοχτά σύνορα αλλα και αυτή η κατάσταση με τους φράχτες δεν την χαλάει καθόλου αφού με αυτό τον τρόπο η Γερμανία παραμένει για τους χιλιάδες πρόσφυγες της ΣΥΡΙΑΣ ένας άπιαστο όνειρο ώς προορισμός.

Για τον λόγο αυτό θέλουν να βάλουν στο παιχνίδι της αναχαίτισης των προσφύγων  και την Τουρκία για να κάνουν το όνειρο αυτό ακόμα πιο απατηλό.

Στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής αν δεν κάνω λάθος αναμένονται αποφάσεις για το προσφυγικό που πολύ φοβάμαι οτι δεν θα βοηθήσουν ούτε στην εκτόνωση της κατάστασης ούτε στην ελάφρυνση της Ελλάδας που έχει σηκώσει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού που είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης.

Οταν όλες οι χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα κλείνουν τα σύνορα τους είναι επόμενο οι πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στην χώρα μας  που σε μια ενδειξη ανθρωπιας και αλληλεγγύης κράτησε τα σύνορα της ανοιχτά  και θέλησε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Όπως βλέπεται όμως αυτή η κίνηση ώς ένδειξη ανθρωπιάς είναι η εξαίρεση ενός κανόνα που θέλει τα σύνορα των άλλων χωρών κλειστά και τους φράχτες υψωμένους.

Ετσι αγαπητοί μου αναγνώστες δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.

Ούτε εμείς οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες αλλα πολύ περισσότερο δεν μπορούν να πάνε πουθενά οι χιλιάδες οι πρόσφυγες που έχουν ένα προορισμό σε αυτό τους το ταξίδι.

Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που δεν θα λυθεί εύκολα και θα μας ταλαιπωρεί για αρκετούς μήνες ακόμα για να μην πούμε χρόνια και φανούμε υπερβολικοί.

 

Βέβαια η Ελλάδα εκτός απο το προσφυγικό έχει να αντιμετωπίσει και το ασφαλιστικό που απειλεί να μετατρέψει τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την χώρα αφού  σε πολλές περιπτώσεις είναι άδικο και εξοντωτικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν απο το τριήμερο της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ είχαμε την επιστροφή των θεσμών που έρχονται για να υπογράψουν και να προχωρήσουμε στην ψήφιση του ασφαλιστικού μέσα στον μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ που αναμένεται αν και ανοιξιάτικος να είναι ιδιαίτερα καυτός.

Εκτός απο τους δανειστές αποφασισμένοι για να τελειώνουν με το ασφαλιστικό είναι και οι υπουργοί του Τσίπρα που έχουν πάρει εντολή να τελειώνουν για να πάμε παρακάτω στην αξιολόγηση και την έναρξη των συζητήσεων για την μείωση του χρέους.

Αυτή η βιασύνη όπως καταλαβαίνετε δεν είναι σύμμαχος της ελληνικής πλευράς που προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να φτάσουμε στην συμφωνία γίνεται ευάλωτη στις απαιτήσεις των δανειστών.

Αυτό είναι πρόβλημα αφού θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν οτι αυτά που θα υπογράψουμε τον μήνα αυτό θα τα βρούμε και θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.

Η βιασύνη να τελειώνουμε είναι πολύ πιθανό να μας οδηγήσει και οπισθοχωρήσεις που μπορεί να είναι καταδικαστικές για την ελληνική κοινωνία και την δομή της.

Ανοίχτε μάτια και τα αυτιά σας ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μην μετανιώνουμε μια ζωή για αυτά που θα υπογράψετε τις επόμενες εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο την Πέμπτη και μετά βελτιώνεται και το Σαββατοκύριακο εκτός απροόπτου ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα.

Και ο ήλιος επιστρέφει και η θερμοκρασία ανεβαίνει ελαφρώς.

Τώρα όσο αφορά τον Μάρτιο το πρώτο δεκαπενθήμερο υπερασπίστηκε την φήμη του γδάρτη και του παλουκοκάφτη ενώ επιφυλακτικοί θα πρέπει να είμαστε και με τον Απρίλιο.

Δεν είναι τυχαίο οτι οι γύφτοι τον Απρίλιο αφού απο τον Μάρτιο πάνε κατευθείαν στον Μάη.

 

Ανυποχώρητος ο Καμένος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και εταίρος στην κυβένρηση του Τσίπρα στην παραίτηση του Μουζάλα που αποκάλεσε τα ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Δεν αρκεί μια συγνώμη λέει ο υπουργός για να προλάβει όλους αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Με μια συγνώμη , συγνώμη μα δεν γίνονται και θαύματα που λέει και ένα τραγούδι που ερμηνεύει η Αννούλα η Βίσση. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα αντιδράσει στο αίτημα αυτό του Καμένου ο Τσίπρας που θα πρέπει να είναι έτοιμος για όλα αν συνεχίσει να στηρίζει τον Μουζάλα.

Όλα παίζουν αγαπητοί αναγνώστες , ακόμα και εκλογές !!!

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι είναι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης