Θείες λειτουργίες με αστυνομία και τήρηση των μέτρων (φωτογραφίες)

 Θείες λειτουργίες με αστυνομία και τήρηση των μέτρων (φωτογραφίες)

Κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες στις εκκλησίες του Ν. Καβάλας η θεία λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων.

Ήταν αναμενόμενο λόγω των εξελίξεων τις προηγούμενες ημέρες και των αποφάσεων της Ι. Συνόδου.

Στην Καβάλα η προσέλευση των πιστών ήταν αρχικά ελεγχόμενη και περιορισμένη. Ωστόσο στο τέλος της κάθε θείας λειτουργίας, για τη διανομή άρτου και αγιασμού, η προσέλευση ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Κι ενώ στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου η θεία κοινωνία έγινε έξω από τον ιερό ναό όπως και η διανομή του άρτου- αγιασμού, οι παρόντες αστυνομικοί έκαναν συνεχώς συστάσεις μιας και ο κόσμος δεν φαίνονταν να είχε στο μυαλό του τα μέτρα και την τήρηση αυτών.

Ίδιες συστάσεις έκαναν εκπρόσωποι του ιερού ναού κι έτσι υπήρξε ένας έλεγχος και μια κάποια τήρηση των μέτρων. Άλλωστε θεία κοινωνία- άρτος και αγιασμός υπήρχε για όλους τους παρόντες. Το δήλωναν συνεχώς οι αρμόδιοι μήπως και με αυτόν τον τρόπο συγκρατηθούν οι πιστοί.

Πολλοί από τους οποίους (πάντα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου) δεν φορούσαν σωστά τη μάσκα τους.

Σε γενικές γραμμές και με ευθύνη των πιστών τα μέτρα τηρήθηκαν οριακά, παρά τις συνεχείς προτροπές όσων επέβλεπαν τη διαδικασία. Κάποιοι άνθρωποι ενώ παραδέχονται το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι φανερό ότι για την επίλυση του εναποθέτουν τις ελπίδες τους μόνο στο Θεό.

Δεν λογαριάζουν καθόλου τους επιστήμονες γιατρούς.

Βγαίνοντας από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ο Μητροπολίτης Στέφανος μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν. Επανέλαβε τις γνωστές απόψεις της Ι. Συνόδου. Σε γενικές γραμμές είπε ότι πρέπει να ακούμε τους λοιμοξιολόγους αν και στην προκειμένη περίπτωση η εκκλησία έπραξε το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κόσμο είχε χθες η θεία λειτουργία στη Μεταμόρφωση όπου ήταν η ομάδα Δίας. Περιπολικό έκανε περιοδείες σε όλες τις εκκλησίες. Παρακολούθησε την προσέλευση των πιστών στον Άη Γιάννη.

Χθες δεν έγινε δεύτερη λειτουργία αν και είχε ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη. Αυτές ματαιώθηκαν λόγω μεταγενέστερης εγκυκλίου της Ι. Συνόδου. Σκοπός της οποίας ήταν ότι συμβεί στις εκκλησίες της χώρας να τελειώσει ως τις 10 το πρωί.

Διαβάστε επίσης