• 25 Απριλίου 2024,

Θέλει να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα – Ο ΑΟΚ έχει πάντοτε προβλήματα με τον Ορφέα Ξάνθης εντός και εκτός έδρας.

 Θέλει να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα – Ο ΑΟΚ έχει πάντοτε προβλήματα με τον Ορφέα Ξάνθης εντός και εκτός έδρας.

Στην Ξάνθη μάλιστα δεν τον έχει κερδίσει ποτέ σε επίπεδο Γ` Εθνικής αλλά και Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Η προϊστορία μιλάει από μόνη της.

Στην Ξάνθη στις 17 Δεκεμβρίου του 2017 ο ΑΟΚ είχε χάσει με 1-0 . Στο 55` σέντρα του Πασχαλάκη, έξοδος και απόκρουση του Δήμιζα, σε ανυπεράσπιστη εστία με λόμπα ο Τανζού το  γκολ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τσαμπάζ 90` Β. Καραγκιόζης , Κατρανίτσας, Τοραμανίδης 71` Γ. Καραγκιόζης , Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Τανζού, Πασχαλάκης, Μπουτακίδης 46` Χατζηπαππάς , Χιντ Ιμέρ 62` Μουμίνογλου .

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιός 86` Χατζηκυριάκου , Αδαμάκης, Ρομπέρ 88` Ντουρτμές , Βαλαβανόπουλος.

Επίσης στην Ξάνθη στις 5 Φεβρουαρίου το 2017 ο ΑΟΚ είχε φέρει 1-1 με τον Ορφέα Ξάνθης.

Στο 10` από φάουλ του Κυζιρίδη με κεφαλιά ο Καλλιβωκάς το 0-1. Στο 24`  μετά από σέντρα του Καραγκιόζη, ο Συριτούδης κάνει λάθος εκτίμηση, με τον Μελισσόπουλο να επωφελείται και να κάνει το 1-1.

Στο 29`  ο διαιτητής δείχνει κόκκινη κάρτα σε Μαλαδένη και  Κυζιρίδη για τα νεύρα τους και τις αψιμαχίες που είχαν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Στο 80` αποβάλλεται ο Διγκόζης από τον αγωνιστικό χώρο και στο 89` ο Ορφέας Ξάνθης μένει με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουνταγκίδη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Μαλαδένης, Μακράκης, Τζαμπάζ Χαλήλ, Μπουνταγκίδης, Καρά Αλή, Μαυρόπουλος, Μελισσόπουλος, Τουγιαλ Ονουρ, Καραγκιόζης Β.,  Καραγκιόζης Γ.

Αλλαγές: 46` Τοραμανίδης στη θέση του Τζαμπάζ Χαλήλ, 60` Κατρανίτσας στη θέση του Ονουρ, 75` Χαλήλ Ιμπραήμ στη θέση του Γ. Καραγκιόζη.

ΑΟΚ: Συριτούδης, Τέλλος, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Μπαντάνης, Λίτσκας, Ζυγκερίδης, Κυζιρίδης, Μπλιός, Καλλιβωκάς, Πτηνόπουλος.

Αλλαγές: 53` Μελισσόπουλος στη θέση του Πτηνόπουλου, 74` Τζιτζιφάκος στη θέση του Μπλιού.

Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα του 2011 ο ΑΟΚ είχε χάσει με 1-0. Το γκολ του Ορφέα Ξάνθης είχε πετύχει ο Παυλακάκης που αργότερα έπαιξε για πολλά χρόνια στο Νέστο. Το ματς ήταν για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η επιστροφή του Κέρθι

Ο Βαγγέλης Κέρθι επανεμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό σε επίσημο παιχνίδι του ΑΟΚ. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 22 Οκτωβρίου σε προπόνηση της ομάδας ενώ βρισκόταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Μάλιστα είχε ξεκινήσει και βασικός την 1η αγωνιστική στο 1-0 μέσα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου.   Μετά από 3,5 μήνες περίπου έπαιξε αλλαγή με το Νέστο την Κυριακή που  μας πέρασε, στα τελευταία λεπτά.    Η προετοιμασία του ΑΟΚ θα συνεχιστεί σήμερα με δοκιμές του Παύλος Δερμιτζάκη για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο ματς της Κυριακής.

 

Διαβάστε επίσης