• 24 Απριλίου 2024,

Θέμα μεταφοράς του συντελεστή δόμησης στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

 Θέμα μεταφοράς του συντελεστή δόμησης στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

Με την ευκαιρία της αποχώρησης του από την Εργοανάπτυξη ΑΕ (στην οποία ήταν πρόεδρος 3 περίπου χρόνια), ο κ. Αρχέλαος Γρανάς επανήλθε στο θέμα της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών.

Ενημερώνοντας για το νέο γραφειοκρατικό πρόβλημα που προέκυψε και πρέπει να ξεπεραστεί γρήγορα. Ώστε αμέσως μετά να εγκριθούν τελικά οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου του επενδυτή.

Ο κ. Γρανάς μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου είναι υπό εξέταση. Αυτό είναι γνωστό. Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούν την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Παγγαίου και την Αποκεντρωμένη (υπηρεσία της Κομοτηνής). Στην οποία απευθύνθηκε η υπηρεσία δόμησης. Ειδικότερα τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης σε ένα από τα τμήματα του οικοπέδου. Σε αυτό που θα κατασκευαστούν τα απαραίτητα κτίρια. Εμείς ως Εργοανάπτυξη και όπως οφείλαμε κάναμε παρέμβαση για τα ρυθμιστεί το θέμα και μας υποσχέθηκαν ότι θα το εξετάσουν αμέσως μετά τις γιορτές. Αν τακτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα τότε μένει λίγη υπόλοιπη δουλειά για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων».

Ο κ. Γρανάς σχολιάζει θετικά την στάση του επενδυτή. Την υπομονή που δείχνει ως προς τις καθυστερήσεις και την ετοιμότητα του προκειμένου η υπόθεση να μπει στην ουσιαστική της πλευρά. Είναι κάτι που ο κ. Γρανάς θεωρεί πιθανό να συμβεί εντός του 2023.

 

Διαβάστε επίσης