• 26 Απριλίου 2024,

Θετικά σχόλια για την επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, αρνητικά για όσους χάρηκαν όταν έμεινε εκτός αναπτυξιακού νόμου

 Θετικά σχόλια για την επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, αρνητικά για όσους χάρηκαν όταν έμεινε εκτός αναπτυξιακού νόμου

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αρχέλαος Γρανάς είναι επικεφαλής της Εργοανάπτυξης, της εταιρίας της Περιφέρειας ΑΜΘ που διαχειρίζεται και τα Λουτρά των Ελευθερών.

Ο κ. Γρανάς σχολιάζει θετικά την ένταξη της επένδυσης Χαρακτίδη στον αναπτυξιακό νόμο. Δεν ξεχνά ότι όταν αρχικά η πρόταση απορρίφθηκε, τότε κάποιοι είχαν χαρεί!

Η συνέντευξη Γρανά

Ερ: Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια καλή είδηση, ο ιδιώτης που νοίκιασε τα Λουτρά των Ελευθερών από την εταιρία της Περιφέρειας την «Εργοανάπτυξη», τα  νοίκιασε το 2017, επιτέλους η οικογένεια Χαρακίδη δικαιώθηκε αφού εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο.

Απ: Θυμάστε όταν είχε επισπεύσει να καταθέσει αυτό το αίτημα χωρίς εμφανή προετοιμασία και απέτυχε, κάποιοι τότε χάρηκαν κιόλας για αυτό που είχε γίνει. Τελικά καταθέτοντας μια σοβαρή πρόταση το Μάρτιο του 2020 μετά από τόσο καιρό, περίπου 1,5 χρόνο, δικαιώθηκε. Περίμενε για μια απόφαση 1,5 χρόνο και μετά λέμε ότι τα πράγματα δεν προχωρούνε έτσι όπως πρέπει και καθυστερούνε και έχουμε κωλυσιεργίες. Επί 1,5 χρόνο περίμενε την απόφαση της ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο. Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο χαροποιεί κυρίως τον επενδυτή αλλά και όλους εμάς που προσδοκούμε στην ανάπτυξη αυτής της πανέμορφης περιοχής μας έτσι ώστε να την αξιοποιήσουμε για το καλό όλων των κατοίκων αλλά και για τη διαφήμιση της περιοχή μας με αυτά που προσδοκά να δημιουργήσει ο επενδυτής. Θα είναι μια επένδυση από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ερ: Λέτε λοιπόν ότι ήταν λίγο πρόχειρη η πρώτη προσπάθεια του να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και δεύτερο ότι στην Καβάλα υπήρχαν άνθρωποι που χάρηκαν τότε όταν απορρίφτηκε η αίτηση του.

Απ: Δεν προλάβαινε τις ημερομηνίες και την κατέθεσε ελπίζοντας ότι θα εντασσόταν όπως του είχανε πει τότε οι σύμβουλοι του. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι θα χαρούν όταν κάποιος που θέλει να επενδύσει κάποιος στην περιοχή μας αποτύχει να μπει στον αναπτυξιακό νόμο. Γίνεται όλη αυτή η ιστορία για λόγο αντιπολιτευτικό ή και για άλλους λόγους.

Ερ: Τώρα βέβαια χάθηκαν όλοι αυτοί, από τη στιγμή που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο η αίτηση του.

Απ: Προφανώς χάθηκαν. Δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να αμφισβητούνε την σοβαρότητα του επενδυτή αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλει σε μεγάλο βαθμό η «Εργοανάπτυξη» και η Περιφέρεια μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη και της ανάπτυξης και το τοπικό, ώστε το ταχύτερο δυνατό αυτή η υπόθεση να προχωρήσει γιατί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Ετοιμάζεται η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, είναι το τελευταίο που πρέπει να γίνει ώστε να έχει μετά τη δυνατότητα ο επενδυτής να αρχίσει τις εργασίες και να καταθέσει παράλληλα στην Πολεοδομία τα σχέδια για τη δημιουργία και  την κατασκευή των εγκαταστάσεων.

Ερ: Το έργο θα είναι σε εξέλιξη την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι του 2022;

Απ: Πιστεύω ότι η μελέτη περιβαλλοντολογικών  επιπτώσεων θα είναι έτοιμη μέχρι και το τέλος του χρόνου αν δεν προκύψει κάτι διαφορετικό και από εκεί και πέρα αρχίζει το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου.

Απ: Σημαίνει ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν τα κτίρια που υπάρχουνε εκεί και παράλληλα θα τρέχει η μελέτη των εγκαταστάσεων από την Πολεοδομία και να ξεκινήσουν. Αφού υπάρχουν κτίρια που πρέπει να κατεδαφιστούν ώστε  να εγκατασταθούν οι νέες μονάδες και κάποια τα οποία θα διατηρηθούνε θα πρέπει να αρχίσουν τα έργα της διατήρησης, της συντήρησης ώστε να προχωράει το έργο.

Ερ: Εσείς σαν «Εργοανάπτυξη» ή σαν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή σαν Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, του συμπαραστέκεστε με κάποια έγγραφα ή τώρα ποια είναι δικός του ο δρόμος;

Απ: Σε αυτό το σημείο που είμαστε είναι να τα κάνει μόνος του. Παράλληλα έχουμε και κάποιες άλλες πράξεις οι οποίες πρέπει να γίνουν όπως ένα παράλληλο δρόμο που πρέπει να πάρουμε από το Δασαρχείο που θα φτάνει μέχρι την παραλία. Από την απέναντι πλευρά από το ρεύμα του Μαρμαρά όπου ο δρόμος που θα γίνει θα φτάσει, περνώντας  κάτω από την παλιά Εγνατία, από τη γέφυρα που υπάρχει εκεί, μέχρι την παραλία για να γίνουν και οι κατασκευές εκεί. Επίσης πρέπει να γίνουν κάποιες αγροτικές καλλιέργειες, η διαμόρφωση του ποταμού και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε, να επισπεύσουμε πράγματα θα το κάνουμε. Είμαστε σε άριστη συνεργασία με τον επενδυτή και αγωνιούμε και εμείς το ίδιο, να προχωρήσει η επένδυση το ταχύτερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης