Θετικά σχόλια για τους «ΣυνΩΔΗπόρους» από τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

 Θετικά σχόλια για τους «ΣυνΩΔΗπόρους» από τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Χθες βράδυ η συναυλία των ΣυνΩΔΗπόρων σε συνεργασία με τον Νίκο Κυπουργό επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ξάνθης. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών υπήρξαν προβλήματα χθες για την προετοιμασία των ηχητικών εγκαταστάσεων. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που στόχο είχε να διαφημίσει το γεγονός όταν την Κυριακή το βράδυ παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Στην ιστοσελίδα των ΣυνΩΔΗπόρων  υπάρχουν θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα, για την ίδια τη συναυλία όπως αυτή παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Οι ΣυνΩΔΗπόροι αναδημοσιεύουν σχόλιο με πολύ κολακευτικά λόγια για το τελικό αποτέλεσμα, ένα υπέροχο σχόλιο όπως λένε χαρακτηριστικά που έγραψε θεατής. Αρχικά αναφέρεται σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη : “Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά”.

Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Εχθές, αυτοί οι πεισματάρηδες, ήταν ο Νίκος Κυπουργός, η Ορχήστρα Ερμούπολης Σύρου, (ορχήστρα των Κυκλάδων) η χορωδία “ΣυνΩΔΗπόροι” Καβάλας με Διευθυντή τον Γιάννη Κανάκη και το “καμαράκι” ήταν η ευρύχωρη αίθουσα Συναυλιών του Βασιλικού Θεάτρου, εδώ στη Θεσ/νίκη. Δύο οι χθεσινές λαμπρότητες της Συναυλίας. Η πρώτη η καλλιτεχνική αρτιότητα ορχήστρας, χορωδίας, και έργου. Η δεύτερη το ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ των συντελεστών της, που μου έφεραν στο μυαλό τα λόγια του Ελύτη. Κάποιοι μας τραβάνε κάτω, να μας πνίξουν στο βούρκο που έμαθαν να ζούν, και κάποιοι, ιδίοις “εξόδοις” μας σπρώχνουν πεισματικά στην αντίθετη κατεύθυνση…». Σημειώνουμε ότι η συναυλία της Θεσσαλονίκης δόθηκε σε κλειστό χώρο.

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο προετοιμάζεται η συγκεκριμένη συνεργασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη χορωδία υπό τον Γιάννη Κανάκη συνεργάζεται με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί την Κυριακή το βράδυ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, σε εκδήλωση του φεστιβάλ Φιλίππων, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Περιλαμβάνει τραγούδια και μελωδίες του Νίκου Κυπουργού,  ο οποίος είναι κατενθουσιασμένος για τη συνεργασία του με την καβαλιώτικη χορωδία. Το μοναδικό πρόβλημα που ανακύπτει το γνωστό. Πολλοί ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες της Κυριακής. Η πρόβλεψη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας είναι σε γενικές γραμμές (με τα ως τώρα δεδομένα) θετική. (Η φωτογραφία προέρχεται από τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης).

Διαβάστε επίσης