• 28 Μαρτίου 2024,

Η κριτική στο Δήμο για το φεστιβάλ φαγητού συνεχίζεται

 Η κριτική στο Δήμο για το φεστιβάλ φαγητού συνεχίζεται

Μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής της Πρωινής το πρωί της Πέμπτης επανήλθε η κριτική στη διοίκηση του δήμου για τη στάση που αυτή κρατά στο γνωστό ζήτημα του φεστιβάλ φαγητού (Park Food Festival) το οποίο αρχίζει σήμερα το απόγευμα. Γίνεται ως γνωστόν στο πάρκο Φαλήρου.

Η κριτική αρχικά διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών κ.  Γιάννη Παναγιωτίδη.

Μεταξύ των άλλων είπε: «Ποιος πληρώνει για το  ηλεκτρικό ρεύμα που θα χρειαστεί η εκδήλωση; Πώς θα γίνει η μέτρηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος; Από που θα πάρει ρεύμα ο ιδιώτης διοργανωτής; Κατά την άποψή μου όλα όσα έχουν σχέση με την εκδήλωση προετοιμάζονται από το Δήμο Καβάλας που θεωρώ ότι μεροληπτεί υπέρ του ιδιώτη. Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας ότι η εκδήλωση δεν τελεί υπό την αιγίδα του είναι μία κοροϊδία προς τους φορείς της αγοράς».

Στη ραδιοφωνική εκπομπή παρενέβη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου. Διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ θα πληρωθεί -όπως ρητά αναφέρεται στο συμφωνητικό- από τον διοργανωτή. Ο Βαγγέλης Παππάς διατύπωσε γνωστές του απόψεις για το θέμα, συνεχίζοντας την κριτική: «Ζούμε περίοδο αποκριών μέσα στο Καλοκαίρι. Αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται αλλά με ξεκάθαρο τρόπο. Εδώ έχουμε τον μανδύα του εθελοντισμού και κάνουμε επαγγελματισμό. Την Τετάρτη η δήμαρχος δήλωσε ότι το φεστιβάλ θα γίνει γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα. Ενώ όπως ισχυρίστηκε όλα προβλέπονταν από την αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας που εξηγεί ότι το γεγονός δεν είναι υπό την αιγίδα του».

Από τη διοίκηση του δήμου Καβάλας γίνεται ταυτόχρονα γνωστό ότι όλα είναι ξεκάθαρα και δεν υπάρχει κανένα αδιευκρίνιστο σημείο. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης ισχυρίζονται ότι υπήρξε περίοδος διαλόγου ανάμεσα στον διοργανωτή και τους φορείς της αγοράς αλλά όχι μεταξύ τους συμφωνία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό έγινε με ευθύνη των φορέων της αγοράς.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε κινητικότητα ανάμεσα στο Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία,  το Δήμο Καβάλας προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει όταν το φεστιβάλ ξεκινήσει (σήμερα το απόγευμα). Με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη οι διοργανωτές -ανακοίνωση που υπέγραφε και εμφάνισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα νέων εθελοντών Action Team- επέμεναν ότι όλα είναι νόμιμα και το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Αντιπαρήλθαν την κριτική κάνοντας λόγο για σε βάρος τους λασπολογία. (Φωτογραφία από το πάρκο Φαλήρου όπου χθες άρχισε η μεταφορά ψυγείων και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού).

 

Διαβάστε επίσης