• 25 Απριλίου 2024,

Θόδωρος Μουριάδης εφ’ όλης της ύλης

 Θόδωρος Μουριάδης εφ’ όλης της ύλης

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες για τριάντα περίπου λεπτά ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, δίνοντας προτεραιότητα σε όσα θα γίνουν επί των ημερών του στο Δήμο Καβάλας εφόσον κερδίσει τον Α’ και Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.
Ο Θόδωρος Μουριάδης ερωτώμενος σχετικά με τις πρώτες ενέργειές του ως δήμαρχος, εξήγησε ότι θα μεριμνήσει για την οργάνωση του δήμου προκειμένου να αντιμετωπισθεί η καθημερινότητα, καθώς επιθυμεί ο δήμος να στέκεται στο πλάι των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, η Δήμητρα Τσανάκα απέτυχε στην αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας. Όταν θα εκλεγούμε στη διοίκηση του δήμου θα προγραμματίσουμε και θα διορθώσουμε τη λειτουργία του, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του «Σύγχρονου Δήμου».
Μίλησε ακόμη και για κατεδαφίσεις εγκαταλειμμένων κτηρίων και παλαιών σπιτιών, έτσι ώστε να απελευθερωθούν χώροι στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης. Αναφορικά με τα θέματα έκδοσης πολεοδομικών αδειών που καθυστερούν στην υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, επέρριψε τις περισσότερες ευθύνες στην πολιτεία. Εξήγησε ότι κάθε δήμος της Π.Ε. Καβάλας θα πρέπει να εκδίδει τις άδειες της δικής του αρμοδιότητας. Πρότεινε προγραμματική σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο ΑΜ προκειμένου να εκδίδονται μέσω συνεργασίας συντομότερα οι οικοδομικές άδειες στην περιφερειακή ενότητα. Συμπλήρωσε ότι η διοίκηση του δήμου δυστυχώς αντιμετώπισε με επιπολαιότητα το θέμα έκδοσης των πολεοδομικών αδειών.
Η πλατεία Ελευθερίας πρέπει να αλλάξει, επεσήμανε ο κ. Μουριάδης. Ερωτώμενος για ποιο λόγο η συγκεκριμένη αλλαγή δεν είχε δρομολογηθεί όταν εκτελούσε χρέη αντιδημάρχου τεχνικών, ο κ. Μουριάδης διευκρίνισε ότι εκείνη την εποχή τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά. Ρωτήθηκε επίσης γιατί επί των ημερών του δεν εγκαταστάθηκε το ασανσέρ από το λιμάνι στη συνοικία της Παναγίας και απάντησε ότι το προσχέδιο της μελέτης που κατατέθηκε τότε στην αρχαιολογία δεν εγκρίθηκε από την υπηρεσία. Ο Θόδωρος Μουριάδης επιμένει στην τοποθέτηση του ασανσέρ, ή ακόμη και στις κυλιόμενες σκάλες, ωστόσο νωρίτερα ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει να συνεννοηθεί με την αρχαιολογική υπηρεσία.
Αν δεν εκλεγώ δήμαρχος δε θα αναλάβω θέσεις διοίκησης στο δήμο, υπογράμμισε ο κ. Μουριάδης. Ενώ τόνισε ότι τα παράπονα που διατυπώνουν καθημερινά οι απλοί πολίτες αποδεικνύουν ότι η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και η διοίκησή της απέτυχαν στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης