• 24 Απριλίου 2024,

Τη Δευτέρα τα σπουδαία για τη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας

 Τη Δευτέρα τα σπουδαία για τη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών (σχολές οδήγησης) του Νομού Καβάλας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή και Εθνικής Αντίστασης. Πολύ κοντά στο Διοικητήριο. Για αυτόν τον λόγο διέκοψαν οποιαδήποτε άλλη εργασία τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου συνάντησε στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους.

Τα προβλήματα είναι τα γνωστά που αφορούν τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και έχουν σχέση με το ότι δεν λειτουργούν οι διαδικασίες διεκπεραιώσεων και δεν γίνονται γρήγορα -για να καλυφθεί η μεγάλη λίστα αναμονής- οι θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης.

Ενώ αυτοί που περιμένουν είναι αρκετοί, η υπηρεσία φέρεται να ζητά έναν ή δύο μαθητές από κάθε σχολή οδήγησης του Ν. Καβάλας.

Όλα αυτά ήταν το αντικείμενο της συζήτησης των εκπροσώπων του σωματείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Συμφωνήθηκε τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί καινούργια σύσκεψη.

Αυτή τη φορά με την παρουσία του καινούργιου Γενικού Διευθυντή Μεταφορών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης γνωρίζει καλά το πρόβλημα όπως το βιώνουν οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών.

Γνωρίζει επίσης τις προτάσεις τους για να εξομαλυνθεί η υφιστάμενη προβληματική κατάσταση. Όταν η συνάντηση τελείωσε ο Αντώνης Μαστοράκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του αλλά είπε λίγα πράγματα και στους δημοσιογράφους.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την κρισιμότητα της σύσκεψης τη Δευτέρα, μετά το τέλος της οποίας δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις επί των αποφάσεων που θα έχουν παρθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης φέρεται να έχει ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση, να έχει καταλάβει όλες τις προτάσεις των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών και να προετοιμάζεται ώστε να επιδιώξει την υλοποίηση των προτάσεων αυτών.

Όλων ή των πιο βασικών.

Ο κ. Μαστοράκης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε το σωματείο σε μία συζήτηση που την περιέγραψε μακρά, να πλησιάζει τη μία ώρα. Δεν θέλησε να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει στη σύσκεψη της Δευτέρας αλλά φαίνεται ότι αυτή η σύσκεψη για τους υπό ταλαιπωρία εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών είναι η τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θετικά από τους υπαλλήλους της διεύθυνσης μεταφορών.

Το πρόβλημα βέβαια δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών αλλά και πολλούς πολίτες που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης.

Διαβάστε επίσης