• 19 Απριλίου 2024,

Τι προβλέπει το έργο στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ ΑΜΘ

 Τι προβλέπει το έργο στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ ΑΜΘ

Με δελτίο τύπου του Χρήστου Μέτιου την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ ΑΜΘ. Το κτίριο βρίσκεται στην δυτική και βόρεια πλευρά του συγκροτήματος κι εκτός από βιβλιοθήκη χρησιμοποιείται για επιπλέον και ουσιαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Κατά γενική ομολογία δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Από την μία του πλευρά μάλιστα έχει προ πολλού καταρρεύσει η εξωτερική μόνωση που υπήρχε!

Λίγες μέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση του έργου ο κ. Μέτιος υπέγραψε την προβλεπόμενη απόφαση για την οριστική χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. Η πράξη έχει συνολικό κόστος 1,5 εκ ευρώ. Η απόφαση Μέτιου αναφέρει ειδικότερα: « αποφασίζει την ένταξη της Πράξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΕΙ ΑΜΘ» στονΆξονα Προτεραιότητας «Βελτίωσητης ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» του Ε.Π. «Ανατολική ΜακεδονίαΘράκη». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».

Ως φυσικό αντικείμενο του έργου περιγράφονται τα ακόλουθα: Το κτίριο της Βιβλιοθήκης, στο οποίο πρόκειται να γίνουν εργασίες για την ενεργειακή του αναβάθμιση, βρίσκεται εντός του συγκροτήματος του Τ.Ε.Ι.ΑΜΘ στην περιοχή του Αγίου Λουκά στην Καβάλα. Το κτίριο αυτό συνολικής επιφάνειας 3.700τ.μ.,έχει υπόγειο χώρο ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, το ισόγειο στο οποίο λειτουργούν το βιβλιοστάσιο, η διανομή συγγραμμάτων, γραφεία διοικητικής υποστήριξης και 6 αίθουσες διδασκαλίας, και στον 1ο όροφο, το αναγνωστήριο, 3 εργαστήρια ΗΥ,3 αίθουσες διδασκαλίας των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, και γραφεία εκπαιδευτικού προσωπικού. Πρόκειται να γίνουν εργασίες αντικατάστασης των κουφωμάτων, εφαρμογής συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, εφαρμογής συστήματος υδατοστεγάνωσης και θερμομόνωσης του δώματος ,και αναβάθμισης του συστήματος θέρμανσης, με την θερμομόνωση των σωληνώσεων και την εφαρμογή συστήματος αντιστάθμισης.

Διαβάστε επίσης