Τι στάση θα κρατήσει η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου;

 Τι στάση θα κρατήσει η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου;

Πλήθος συμπολιτών αποχαιρέτισε την Παρασκευή τον 18χρονο Μάριο Ίσα, η κηδεία του οποίου έγινε στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη μας. Ξεχώριζαν οι φίλοι και συμμαθητές του ενώ δεν ήταν λίγοι οι καθηγητές του Λυκείου από το οποίο αποφοίτησε. Συντετριμμένοι από το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου ήταν οι γονείς του.

Από δικαστικής πλευράς η υπόθεση πήρε το δρόμο της, η προφυλάκιση του δράστη ήταν μια εξέλιξη αναμενόμενη. Καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της υπόθεσης στο δικαστήριο (όταν έρθει η ώρα του) θα παίξει η στάση που θα κρατήσει η οικογένεια του θύματος. Μέχρι τώρα δεν έχει εκφραστεί επί των δεδομένων της υπόθεσης, επί των ισχυρισμών του δράστη. Είναι λογικό αφού για αυτήν είχαν προτεραιότητα άλλα πράγματα. Αν όμως κρίνουμε από τα όσα λένε οι φίλοι του Μάριου τότε η οικογένεια θα συνεργαστεί με δικηγόρο. Θα παρακολουθήσει την υπόθεση. Οι φίλοι του Μάριου (όσο αυτό έχει σημασία) ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στον 18χρονο και στον δράστη δεν υπήρχε στενή φιλία. Αμφισβητούν το ότι το όπλο ο δράστης το βρήκε προ λίγων ημερών. Λένε (όσο αυτό έχει αξία) ότι το κατείχε για πολύ καιρό.

Με λίγα λόγια οι φίλοι του αδικοχαμένου Μάριου κάνουν μια άλλη προσέγγιση στα γεγονότα έστω κι αν τελικά φαίνεται να δέχονται το σενάριο του ατυχήματος. Η προ του ατυχήματος διαδικασία περιγράφεται από αυτούς εντελώς διαφορετικά. Όλα αυτά μπορεί απλώς να είναι λόγια των φίλων του Μάριου, να μην έχουν καμία απολύτως συνέχεια. Ίσως όμως είναι κι ένα μήνυμα της στάσης που θα κρατήσει από εδώ και πέρα η οικογένεια του.

 

Διαβάστε επίσης