• 9 Μαΐου 2024,

Τιμωρεί τον πρόεδρο του σωματείου η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για διαρροή(!) εγγράφων στη δικαιοσύνη

 Τιμωρεί τον πρόεδρο του σωματείου η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για διαρροή(!) εγγράφων στη δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων και ένας ακόμη διοικητικός υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ κινδυνεύουν με τιμωρία! Κατηγορούνται από δ.σ. της δημοτικής επιχείρησης ότι κατέθεσαν στη δικαιοσύνη « …πλείστα εμπιστευτικά έγγραφα της υπηρεσίας», στο πλαίσιο μηνυτήριας αναφοράς που έχει την υπογραφή του σωματείου. Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Απρίλιο του 2017 κι είναι υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ (την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα) και οι δύο κλήθηκαν για παροχή εξηγήσεων. Ενώ δηλαδή η βασική υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα, η ΔΕΥΑΚ σπεύδει να τιμωρήσει όσους πιστεύει ότι προώθησαν στη δικαιοσύνη τα φερόμενα ως εμπιστευτικά έγγραφα!

Αρχικά η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να ερευνήσει την υπόθεση με εξεταστική επιτροπή. Αυτό προκλήθηκε και από το εξώδικο που έστειλε στη ΔΕΥΑΚ η ιδιωτική εταιρία που της προμήθευσε το λογισμικό για την έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης. Τότε η ΔΕΥΑΚ απέσυρε την πρόταση περί εξεταστικής επιτροπής (με πρόεδρο τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πέτρο Πετρόπουλο) λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τώρα επανέρχεται έτοιμη να επιβάλει ποινή σε αυτούς που ζήτησαν την δικαστική έρευνα. Νωρίτερα κάλεσε σε απολογία τον κ. Χανδρουλίδη και τον συνάδελφο του κι αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν. Με τη νέα της ενέργεια θέτει το θέμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης ως «εξέταση πειθαρχικών παραβάσεων» τα οποία είναι η α)παράβαση εχεμύθειας β) παράνομη χρήση πραγμάτων που ανήκουν στην υπηρεσία.

Αν και όλα αυτά (αν ήταν μυστικά- απόρρητα- εμπιστευτικά) «διέρρευσαν» μόνο στη δικαιοσύνη, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θεωρεί σωστό να τιμωρήσει όσους υποπτεύεται. Προς συμμόρφωση μάλλον όλων των υπολοίπων. Μόνο που ο κ. Χανδρουλίδης λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του δ.σ. του σωματείου. Κατά συνέπεια σε απολογία πρέπει να κληθεί και το υπόλοιπο δ.σ. και όχι μόνο ο πρόεδρος του.

Ένας άλλος πρόεδρος, αυτός της ΔΕΥΑΚ, … φημίζεται για την εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα του. Πρόσφατα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απάντησε σε κριτική που του έκανε η παράταξη του Άρη Βέρρου, αναφερόμενος δημόσια στο χρέος της Παιδόπολης προς τη ΔΕΥΑΚ. Αυτό το έκανε σκόπιμα. Επειδή δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Βέρρος είναι ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ κ. Σωτήρης Σωτηριάδης.

Διαβάστε επίσης