Την άνοιξη του 2022 θα έχουμε “καθαρίσει” με την πανδημία

 Την άνοιξη του 2022 θα έχουμε “καθαρίσει” με την πανδημία

Το γεγονός ότι με 7.000 περίπου κρούσματα ημερησίως στην Ελλάδα έχει ανοίξει η συζήτηση για το τέλος της πανδημίας είναι καλό σημάδι.

Αυτή η συζήτηση δεν γίνεται βέβαια όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα αλλά σίγουρα αφορά και εμάς.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις μέχρι την άνοιξη του 2022 θα έχουμε περιορίσει αρκετά τον ιό αλλά δεν θα τον έχουμε εξολοθρεύσει ολοκληρωτικά.

Θα έχουν μείνει κάτι ψιλά.

Όσο αφορά την χώρας μας η πρόβλεψη είναι ότι στο επόμενο 20ήμερο θα αγγίξουμε και τις 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Και αυτό είναι ένα σημάδι αλλά όχι καλό.

 

Αν το καλοσκεφτείτε η πανδημία του κορωνοϊού εξαφάνισε το ωτοστόπ για λόγους ευνόητους.

Ποιος θα σταματήσει για να μαζέψει από τον δρόμο έναν άγνωστο και να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο του υπό συνθήκες πανδημίας ;

Εκτός και αν του ζητήσει πρώτα το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Πλέον στο «βαθύ κόκκινο» και η Καβάλα η υγειονομική εικόνα της οποίας αντί να καλυτερεύει , χειροτερεύει και πραγματικά δεν ξέρω τι υπάρχει μετά το «βαθύ κόκκινο». Λέτε το «βαθύ μωβ» ;

Πάντως όπως έχετε καταλάβει πλέον τα χρώματα δεν έχουν και μεγάλη σημασία αφού όλη η χώρα είναι στην ίδια μοίρα και για όλες τις Περιφέρειες ισχύουν σχεδόν τα ίδια μέτρα.

Την διαφορά την νιώσαμε μόνο την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου όπου σε κάποιες περιοχές με μεγάλο υιικό φορτίο δεν γίνανε οι μαθητικές παρελάσεις.

Τέλος η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι πολύ πιθανό να επαναφέρει την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ στις επιβαρυμένες τουλάχιστον  περιοχές.

Με 10.000 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως «παγώνει» το βλέμμα και «μουδιάζει» το μυαλό.

 

Στα θετικά η έλευση του φαρμάκου κατά της covid -19 και στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Ελλάδα σύντομα πρόκειται να προμηθευτεί το χάπι της Merck, αλλά και τη θεραπεία των μονοκλωνικών, επισημαίνοντας πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ωστόσο, η ίδια ξεκαθάρισε πως ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί, καθώς η παραγωγή των φαρμάκων δεν επαρκεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η έξαρση των κρουσμάτων.

Είναι πραγματικά μεγάλη πρόοδο να φτάσουμε να αντιμετωπίζουμε την covid -19 με ένα χάπι όπως το ντεπόν.

 

Με καλό καιρό ξεκίνησε και αυτή η εβδομάδα και ευχόμαστε έτσι να συνεχιστεί γιατί καθαρά για λόγους ψυχολογίας ( ιδιαίτερα για όλους αυτούς που είναι «παίκτες ψυχολογίας» ) οι ηλιόλουστες αυτές ημέρες δίνουν ένα φοβερό boost.

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Όλα θα πάνε καλά.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης