Τμήμα αποθήκης μετατρέπεται σε κατοικία!

 Τμήμα αποθήκης μετατρέπεται σε κατοικία!

Φωτογραφία αρχείου

Δεν άλλαξαν τα δεδομένα στις Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομίες) των Δήμων του Ν. Καβάλας το προηγούμενο 10ήμερο.

Παραμένουν πολλές νέες άδειες. Εκδίδονται συνεχώς. Χωρισμένες σε δύο βασικές κατηγορίες. Του προγράμματος «Εξοικονομώ» και της τουριστικής εκμετάλλευσης. Μικρής και μεγάλης. Επαγγελματικής και λιγότερο επαγγελματικής.

Ξεχωριστή θέση στις άδειες έχουν αυτές των κατεδαφίσεων. Το προηγούμενο διάστημα ήταν τουλάχιστον 2. Μια στην Καβάλα, σε οικόπεδο κοντά στην οδό Κολοκοτρώνη. Μια δεύτερη στην περιοχή του Οφρυνίου. Στη θέση αυτών που κατεδαφίστηκαν ή θα κατεδαφιστούν κτίζονται ή θα κτιστούν νέα κτίρια. Σαφώς μεγαλύτερα.

Στην Καβάλα τμήμα αποθήκης όπως αναφέρεται, μετατρέπεται σε κατοικία! Επίσης στην Καβάλα, διαμέρισμα 70 τμ χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα. Προφανώς για εκμετάλλευση. Στη Θάσο θα κατασκευαστεί κτίριο (ένα ακόμη) ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στη Δ.Ε. Ορφανού μεζονέτες. Διαμερίσματα στην Καβάλα αλλάζουν χρήση σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα. Θα κατασκευαστεί κτίριο κατοικιών στη Νέα Πέραμο. Δύο συγκροτήματα τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στο Παληό. Δύο διώροφα κτίρια επιπλωμένων διαμερισμάτων στη Θάσο.

Αυτό που πλέον είναι μάλλον συνηθισμένο αφορά τα ανοίκιαστα καταστήματα που μετατράπηκαν σε ισόγεια διαμερίσματα- κατοικίες. Τα βλέπεις όλο και πιο συχνά. Συναντάς εικόνες ιδιαίτερα περίεργες. Ειδικά στις συνοικίες.

Μεταξύ καταστημάτων σε συνοικιακούς δρόμους (το ένα δίπλα στο άλλο) «ξεπηδούν» πόρτες και παράθυρα μικρών διαμερισμάτων. Οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν αυτά να έχουν ωραία εξωτερική όψη για να είναι ελκυστικά.

Δίδουν προτεραιότητα και σε θέματα ασφάλειας (λόγω του ότι είναι ισόγεια). Όλα έχουν περισσότερα κάγκελα στα κουφώματα αλλά και ενισχυμένο εξωτερικό φωτισμό. Το πιο περίεργο απ’ όλα είναι ότι αμέσως νοικιάζονται. Κι ας μην άρχισε ακόμη η τουριστική σεζόν.

Διαβάστε επίσης