Το 1ο Διεθνές ΄΄Brevet Philippi΄΄«διασχίζει» την Ιστορία του Παγγαίου

 Το 1ο Διεθνές ΄΄Brevet Philippi΄΄«διασχίζει» την Ιστορία του Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου στηρίζει έμπρακτα, ως συνεργαζόμενος φορέας, την ποδηλατική διάσχιση με τίτλο « 1ο Διεθνές “Brevet Philippi», που αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ       «Οψόμεθα εις Φιλίππους» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας “Κύκλοτρον”. Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού  και αφορά στην διάσχιση 200 χμ, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μια διαδρομή μέσα από τους πρόποδες του επιβλητικού και χρυσοφόρου Παγγαίου Όρους, το οποίο συνδέει τους μύθους και την Ιστορία με τις φυσικές ομορφιές, τα χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής.

Ο Δήμος Παγγαίου με φόντο τη διάκρισή του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019, θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις οι οποίες προάγουν τα αναρίθμητα οφέλη του Αθλητισμού σε συνδυασμό με την προβολή της τοπικής Ιστορίας.

Να σημειώσουμε ότι στο 190ο χιλιόμετρο της ποδηλατικής διάσχισης (πιάτσα ταξί – κέντρο Ελευθερούπολης) από τις 14:00  έως τις 20:00  θα λειτουργεί σημείο ελέγχου (check- point) με πιθανή ώρα διέλευσης των πρώτων συμμετεχόντων μετά τις 14:00.

Ο Δήμος Παγγαίου στο σημείο ελέγχου θα παρέχει τροφοδοσία (μπάρες δημητριακών, είδη φούρνου) καθώς και νερά και χυμούς.

 

Ο Δήμος Παγγαίου καταδικάζει απερίφραστα τα κρούσματα κακοποίησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Νέα Ηρακλείτσα

Μετά το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου συντροφιάς, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι,  στην Τοπική Κοινότητα Νέας Ηρακλείτσας – περιοχή στην οποία ο Δήμος έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ευαισθητοποιημένους, σε θέματα φιλοζωίας, πολίτες – ο Δήμος Παγγαίου καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα ζώα γίνονται αποδέκτες εγκληματικής συμπεριφοράς κάποιων συμπολιτών μας.

Είναι σημαντική η συμβολή όλων μας ως προς τον προσδιορισμό των δραστών και για το λόγο αυτό ενθαρρύνονται όσοι πολίτες έχουν στοιχεία να τα καταθέτουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν.4039/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου.

 

Δελτία τύπου

Διαβάστε επίσης