Το αεροπορικό σόου θα γίνει έστω και «φτωχό»

 Το αεροπορικό σόου θα γίνει έστω και «φτωχό»

Εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για την πραγματοποίηση τέλος Ιουνίου του αεροπορικού σόου στο λιμάνι της Καβάλας.

Όσοι παρακολουθούν το θέμα από κοντά και γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της συζήτησης εκτιμούν ότι το αεροπορικό σόου θα γίνει ακόμα κι αν για οικονομικούς λόγους αποδειχθεί ιδιαίτερα «φτωχό» από πλευράς συμμετοχών αεροπορικών ομάδων.

Ήδη αναφέρονται οι ημερομηνίες του που είναι 26 με 28 Ιουνίου 2020. «Το αεροπορικό σόου φαίνεται ότι θα γίνει»  είπε στην Πρωινή εκπρόσωπος τοπικού φορέα που λαμβάνει μέρος στις συσκέψεις που γίνονται. Σε αυτές η λήψη οριστικής απόφασης συνεχώς αναβάλλεται. Αυτό το διάστημα θα σταλεί επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με την οποία όπως πρέπει (γραπτώς και επισήμως)  θα ζητείται η βοήθεια του. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει ενημερωθεί για τις οικονομικές εκκρεμότητες και την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της διοργάνωσης. Φέρεται διατεθειμένος να βοηθήσει. Μπορεί άλλωστε να βοηθήσει από τη θέση που έχει.

Το θέμα χειρίζονται ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο διευθυντής του αεροπορικού σόου Παναγιώτης Γεωργιάδης. Οι τρεις άντρες λέγεται ότι έλαβαν ανεπίσημη απόφαση να πραγματοποιηθεί το σόου παρά το ότι η χρηματοδότηση του φέτος υστερεί σε σχέση με τα διαθέσιμα χρήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Εντός των ημερών θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την πραγματοποίηση του. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι έκπληξη. Παρά το ότι πέρασαν  αρκετοί μήνες,  κρίσιμοι μάλιστα για τη διοργάνωση χωρίς να έχει παρθεί η προαναφερθείσα απόφαση ο Παναγιώτης Γεωργιάδης λέγεται ότι έχει προχωρήσει την προετοιμασία της σε μεγάλο βαθμό. Είναι αρκετά έτοιμος.

Έχει συμφωνήσει με γκρουπ αεροπορικών επιδείξεων από το εξωτερικό.  Άρα ο χαμένος χρόνος που νομίζουμε ότι μεσολάβησε, στην πραγματικότητα μάλλον δεν υπήρξε ποτέ. Αν το σόου πραγματοποιηθεί- που είναι το πιθανότερο- θα οφείλεται και στη διάθεση των τοπικών φορέων,  σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά που αθόρυβα αλλά συστηματικά δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης. Ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς και επαγγελματίες δηλώνουν υποστηρικτές του εγχειρήματος, προσπαθώντας όσο τους επιτρέπεται να βρουν περισσότερα χρήματα και να ενισχύσουν πιο πολύ τη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης