Παραιτείται στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου

 Παραιτείται στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου

Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη (μία φορά το μήνα) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Στη διάρκεια της φαίνεται ότι θα δηλώσει προφορικά και γραπτά την παραίτηση του από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Αυτό θα γίνει σε συνέχεια της διαφωνίας του με τον κ. Δέμπα σχετικά με την προεκλογική συμφωνία που δεν τηρήθηκε κτλ. Ο κ. Παναγιωτίδης θα παραιτηθεί μόνο από τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, θα παραμείνει απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια αποφάσεις της επιτροπής για την πληρωμή μελών της για τη συμμετοχή τους στις πολυσυζητημένες ομάδες εργασίας.

Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το Newsletter του φορέα από το οποίο πληροφορούμαστε τα εξής:

*Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο μεταξύ του Προέδρου κ. Μάρκου Δέμπα και στελεχών του ΟΑΕΔ Καβάλας.  Πιο συγκεκριμένα παρόντες στην συνάντηση ήταν ο προϊστάμενος ΚΠΑ2 Καβάλαςκ. Νίκος Ταστσόγλου και στα στελέχη κ. Σταθης Προδρομογλου και κα. Ζωή Γιαννακίδου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα διαθέσιμα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και συμφωνήθηκε η από κοινού προβολή τους και από τους δύο φορείς με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση αξιοποίηση από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο φορέων και η διοργάνωση εκδήλωσης για την παρουσίαση των διαθέσιμων προγραμμάτων, κυρίως χρηματοδότησης, για την απασχόληση προσωπικού και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

*Συνάντηση εργασίας με θέμα το Σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης της ΠΑΜΘ στον τομέα του Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας παρουσία τοπικών φορέων. Παρόντες στην συνάντηση ήταν από το Επιμελητήριο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κ. Αναστάσιος Μπίλλιας και το μέλος του ΔΣ. κ. Γιώργος Φραγκιόγλου. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωπος της Δημωφέλεια, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρις Παρασχούδης, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων ΑΜΘ κ. Γιάννης Μαρκιανός, εκπρόσωπος του Δήμου Θάσου κ. Αλέκος Γκάγκος,  ο εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας Οψόμεθα εις Φιλίππους κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένα Θάσου κ. Παναγιώτης Ζαμπέκος και επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού. Στη συνάντηση έγινε καταγραφή των προτεραιοτήτων σχετικά με την τουριστική προβολή της ΠΕ Καβάλας και συμφωνήθηκε η αποστολή ερωτηματολογίου σε επιχειρήσεις του τουρισμού και φορείς σχετικά με τις προτάσεις τους για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων της περιφέρειας. Μέσω του ερωτηματολογίου αυτού θα καταγραφεί η έκφραση απόψεων τους ώστε να προωθηθούν τα αποτελέσματα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

*Το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παραρτήματος Νομού Καβάλας πραγματοποίησε στις 9 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Καβάλας εκδήλωση σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών στις θεματικές ενότητες καρδιακή ανακοπή, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (Καρ.Πα) με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα (πνιγμονή), πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης), επιληπτική κρίση, πνιγμός από υγρό στοιχείο (θάλασσα, ποτάμια, λίμνες).

Διαβάστε επίσης