• 19 Μαΐου 2024,

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο στο παλιό δικαστήριο – Φοιτητικές Εστίες στο παλιό Νοσοκομείο

 Το Διεθνές Πανεπιστήμιο στο παλιό δικαστήριο – Φοιτητικές Εστίες στο παλιό Νοσοκομείο

Με τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το ΤΕΙ έχει όπως φαίνεται διπλό στόχο όσον αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην πόλη μας. Με προτεραιότητα ζητά το παλιό δικαστήριο, για περισσότερες φοιτητικές εστίες έχει στο μυαλό του και το παλιό Νοσοκομείο. Και στα δύο υπήρξε συμφωνία το Σάββατο, στο ραντεβού της διοίκησης του ΤΕΙ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Το πρωί του Σαββάτου οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΤΙΖΑ κ.κ. Παπαφιλίππου, Εμμανουηλίδης, Μορφίδης επισκέφθηκαν το ΤΕΙ ΑΜΘ όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ιδρύματος. Ήταν μια συνάντηση που είχε συμφωνηθεί τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν σχετικά με τον στόχο του ΤΕΙ. Άπαντες συμφώνησαν ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο, όπως αυτό θα λειτουργήσει στην Καβάλα από το φθινόπωρο, θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς ένα κεντρικό κτήριο. Βάσει των υφιστάμενων στοιχείων αυτό το κτήριο πρέπει να είναι το παλιό δικαστήριο.

Συμφωνήθηκε λοιπόν να υπάρξουν κοινές ενέργειες ώστε το παλιό δικαστήριο να μεταφερθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, αλλά ταυτόχρονα να βρεθούν και τα απαραίτητα χρήματα που διόλου ευκαταφρόνητα δεν είναι, για την κτηριακή συντήρηση και αξιοποίηση.

Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ προς τον ίδιο στόχο θα δραστηριοποιηθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Τα προηγούμενα χρόνια και με τον ίδιο περίπου τρόπο ο Δήμος Καβάλας προσπάθησε να διεκδικήσει το παλιό δικαστήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ακίνητο ανήκει στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ. Ομολογουμένως η εσωτερική συντήρηση του κτηρίου θα απαιτήσει αρκετά χρήματα. Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός δεν τρομάζει τους βουλευτές και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Με την ευκαιρία της συνάντησης του Σαββάτου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας άκουσαν για μία ακόμη φορά τον τρόπο λειτουργίας του κόμβου στην Καβάλα. Συζήτηση έγινε για ειδικότερα θέματα που αφορούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και είναι άκρως σημαντικά, όπως και για τη δυνατότητα φοίτησης των αποφοίτων επαγγελματικών λυκείων, μέσω ενός προγράμματος διετούς φοίτησης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα βγουν στην αγορά εργασίας έχοντας συγκεκριμένα και αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

******

Διαβάστε επίσης